25/09/2017

Eugen Curteanu: Nu sunt tipul de politician “clasic”

Vorbeşte calm, fără să ridice niciodată vocea, răspunde punctual, poate puţin cam elaborat pentru gusturile unora şi pare să nu se enerveze niciodată. Nici măcar atunci când oamenii din satele de pe teritoriul Colegiului 1 Senat îi spun verde în faţă că toţi politicienii mint şi promit lucruri pe care ştiu că nu le vor onora niciodată! Nici măcar nu se consideră politician. Nu în accepţiunea generală despre ceea ce înseamnă a fi politician în ziua de astăzi. Este vorba despre Eugen Curteanu, candidat ARD la un fotoliu de senator pentru jumătate din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Reporter: Sunteţi în plină campanie electorală! De obicei, politicienii spun orice în faţa oamenilor pentru a le câştiga încrederea şi votul. Mint, promit mult, vorbesc mult şi fără rost! Dumneavoastră ce ”tactică” abordaţi?

Eugen Curteanu: Să ştiţi că toţi oamenii pe care i-am întâlnit în ultima perioadă mi-au spus verde în faţă că nu mai au încredere în politicieni, că toţi vin, promit, iau voturi, pleacă în Parlament şi … uită. Ei bine, la astfel de remarci, nici nu prea ai ce replici inteligente să dai. Ce sa le spui oamenilor? Că tu eşti altfel? Că tu sigur vei face tot ce promiţi? Cazi în ridicol! Mai ales că oamenii ne bagă pe toţi, de stânga, de dreapta, indiferent de ce orientare politică avem, în aceeaşi oală şi ne măsoară pe toţi la fel. Eu nu am o tactică anume de cucerit electoratul, un discurs manipulator, pentru că, pur şi simplu, nu pot să mint. Nu pot şi nu vreau să joc teatru. Nu-mi place să mă laud cu ce am făcut în viaţa mea profesională, chiar dacă toţi din jurul meu îmi reproşează că nu ies în faţă cu lucrurile concrete pe care le-am realizat în diversele posturi publice pe care le-am avut sau le am.

Reporter: Păi alţii se laudă şi cu ce nici măcar nu au visat să facă şi îşi arogă merite care nu le aparţin…

Eugen Curteanu: Credeţi-mă: lucrurile pe care le-am făcut sunt absolut normale, sunt în folosul tuturor, fie ca e vorba de reabilitarea Spitalului Judeţean, alimentări cu apă sau drumuri, lucruri care au contribuit la dezvoltarea judeţului, sau legi, hotărâri de guvern, norme care s-au dovedit a fi bune şi au diminuat birocraţia . Am mai spus-o, nu-mi place să vorbesc despre mine, însă sunt deschis dialogului, nu am nimic de ascuns. Nu sunt tipul de politician „clasic”. Nu vreau să vorbesc tare şi strident, să acopăr lipsa de argumente şi de logică folosind un ton ridicat. Eu nu pot să le promit oamenilor câte-n lună şi-n stele numai să mă văd cu votul lor.

Reporter.: Şi-atunci ce faceţi? Că trebuie să le spuneţi ceva oamenilor când îi întâlniţi în campanie?

Eugen Curteanu: Le spun ce mi-am propus să fac eu în Parlamentul României, nu le promit că de mâine va curge lapte şi miere în jurul lor sau că le vor creşte veniturile peste noapte dacă mă votează pe mine. Le spun, punctual, cum putem merge înainte împreună cum putem dezvolta comunitatea din care facem parte cu toţii. Tuturor celor care îmi reproşează că am fost la putere şi am avut o funcţie în Guvernul României, că nu am făcut mai multe pentru acest judeţ, le explic că sunt multe lucruri bune realizate în Bistriţa-Năsăud şi datorită mie, dar pe care nu am considerat de bun simţ să le expun peste tot. Eu sunt un om care preferă să facă multe şi să vorbească puţin, nu invers. Poate că îmi doresc eu prea mult ca în politică să primeze fapta şi nu vorba, aşa cum se trâmbiţează acum peste tot! Ştiţi cum se spune: vorba multă-i sărăcia omului! Poate de aceea nu vreau să vorbesc foarte mult! Dar am convingerea că oamenii sunt suficient de înţelepţi încât să aleagă grâul de neghina şi să facă singuri diferenţa între omul cu vorbă multă, fără fond şi omul care chiar crede în ceea ce le spune!

Comentarii

  1. MIHAELU GEOANU spune:

    Pentru familia Mihaela Curteanu :” La Senat ea m a visat/Ba femeie , ba barbat/  E un vis, nu e o toana/ Totusi, nu sunt Mircea Geoana/ Ea cu gandul, eu cu schema,dar nici ea nu i Mihaela/ Si oricat m as detasa/ Ramane dragostea mea/ Chiar de ar fi sa pierd cu brio/ Am idei si toate bio/ Iar de o fi sa ma inec/ Vreau sa trag aer in piept/ E a mea cu tot cu doaga/ Mihaela, tot mi esti draga!!