Străzile din Centrul Istoric al orașului și-au schimbat înfățișarea. Asfalt proapăt turnat și trotuare modernizate, pentru bistrițeni!

La finele lunii martie a acestui an, Primăria municipiului Bistrița a predat amplasamentului către firma care a executat lucrările de reabilitare și modernizare ale străzilor din Centrul Istoric al orașului – Strabag SRL din București.

Municipalitatea a estimat că lucrările vor fi finalizate în cel mult opt luni de la data demarării acestora, lucru care s-a și întâmplat și, la această oră, străzile Dornei, Liviu Rebreanu și Piețele Unirii, Centrală și Petru Rareș arată cu totul altfel.

S-a turnat asfalt nou, s-au amenajat trotuarele, s-au executat treceri de pietoni din piatră cubică și asta doar pentru ca bistrițenii să beneficieze de condiții europene, într-un orășel care se vrea și el a fi unul tot european. Cu toate că pe perioada lucrărilor nervii șoferilor au fost întinși la maxim, traficul fiind deviat pe rute ocolitoare, acum, toate acestea s-au încheiat și traficula  fost reluat.

Pentru reabilitarea acestor străzi, Primăria Bistrița a apelat la Uniunea Europeană, care a aprobat proiectul intitulat „Reabilitarea și modernizarea străzilor din zona centrală a municipiului Bistrița”. În total, pentru acest proiect, Uniunea Europeană a alocat un buget de 12,8 milioane de lei, iar contractul semnat între Primăria Bistrița și Strabag se ridică la circa 6 milioane de lei.

În urma lucărilor, au fost modernizați 30.000 de metri pătrați de străzi, 4.000 de metri pătrați de trotuare și circa 5.700 de metri pătrați de parcări.

Leave a comment