EL e preotul NOII GENERAȚII! Părintele Ioan Pintican se poate mândri cu fiul său, ajuns și el PREOT!

Marius Pintican are 30 de ani și este cel mai NOU preot ortodox din Bistrița. Fiul preotului Ioan Pintican a câștigat concursul susținut la Cluj și este acum preot misionar. Practic, teologul coordonează cabinetul medical social din Bistrița, instituție caritabilă care funcționează prin efortul financiar al Parohiilor „Sfântul Apostol Petru și Pavel” și „Sfântul Apostol Andrei”(Biserica de la Appolo).

Anual, aproximativ 300 persoane cu venituri mici aparținând tuturor confesiunilor beneficiază de serviciile medico-sociale oferite în cadrul cabinetului medical, Consultațiile medicale de specialitate sunt oferite în regim de voluntariat de către patru medici din cadrul Spitalului Județean Bistrița, iar cabinetul funcționează prin susținerea Parohiilor „Sf. Ap.Petru și Pavel” și „Sf. Ap. Andrei” din Bistrița.

Marius Pintican este al doilea preot al noii generații, hirotonit după Emanuel Vidican, fiul  protopopului de Bistrița. Vidican junior 26 de ani a fost hirotonit în vara acestui an, este preot misionar și slujește ocazional alături de tatăl său la Biserica ce poartă hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril („de la Coroana”), în timp ce Marius Pintican slujește la Biserica Sfântul Andrei („de la Appolo”).

Pintican junior este DOXĂ în teologie. Absolvent al Facultății Ortodoxe din Cluj a obținut un master și la ora actuală este doctorand în teologie, avându-l ca și coordonator pe profesorul universitar pr. Stelian Tofană.

Cosmin Botezat

Join the Conversation

4 Comments

  1. Si care-i poanta aici? Ca taticu` l-a facut popa pe al mic si-i va lasa parohia mostenire?

  2. Oare nu-i mai satura Dumnezeu?! Acestia sunt slujitorii LUI? E o simpla coincidenta?!
    ,,CA-N VIATA,, CHILIAN

  3. Ca si in politica,nu ai sa vezi un om de rand sa sparga garda de fier asa si in preotie,avocatura,notariat si multe altele.Ca si simplu cetatean atat le doresc ca si in pilda cu Ioan Gura De Aur,pe tot ce puneti mana sa se faca aur.

Leave a comment