22/09/2017

Florin Urîte îl provoacă pe Radu Moldovan la o dezbatere publică

Domnule preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud,

Vă provoc la o dezbatere publică atât pe dvs., cât și pe conducerea executivă a Consiliului Județean, să clarificăm anumite sloganuri și declarații pe care le folosiți în continuare doar cu scop electoral și fără acoperire reală juridică, practică, economică, etc. Dacă ați fi avut probe concludente sau rapoarte incriminatorii în acest sens, cu siguranță deja, după mai bine de 100 zile de când sunteți la conducere și USL la guvernare, ați fi pus multe procese pe rol.

Dar nu puteți pentru că tot ce faceți în prezent nu este altceva decât să aruncați cu praf în ochii cetățenilor pentru toate cele 100 de zile de neguvernare, iar pe plan local de lipsă de viziune și strategie privind dezvoltarea județului.

Nu mi-am propus să fac multe valuri, dar în ultima perioda nu văd altceva decât că pe plan național este vinovat Traian Băsescu, iar pe plan județean Ioan Oltean. Probabil pentru faptul că Băsescu încearcă să repare lipsa de discernământ, diplomație și reacții sentimentale ale d-lui Ponta și d-llui Antonescu în politica externă a României ( o fi avut și Băsescu păcatele și gafele lui, dar ceea ce au facut în ultima vreme cuplul Antonescu- Ponta depășește orice atitudine diplomatică și reacții de înalți demnitari de stat).

Nu uitați d-le președinte că până acum ( și de la guvernarea PSD, PNL, PDL) România s-a împrumutat cu peste 90 mld EUR de la FMI, BCE din 2004 încoace pentru programele de preaderare și post aderare, și atunci are dreptul să pună condiții de respectare a statului de drept, a instituțiilor și a menținerii unei ținte de inflație și de deficit care să permită României o dezvoltare durabilă și nu una demagogică și puerilă doar pentru a câștiga alegerile cu orice risc pentru țară.

Ați început din nou o campanie cu promisiuni fără acoperire, cu lipsa unei strategii de dezvoltare a României pe termen mediu și lung, având la bază valorificarea resurselor materiale și umane de care dispune România. Mai mult, prin asemenea politici, în viitor puteți expune România la riscul de a lua și în viitor sancțiuni și restricții și pentru forța de muncă și cetățenii care lucrează acum în străinătate datorită, în primul rând, factorului politic, indiferent de ce natură politică.

Pe plan local, vinovat de serviciu încercați să-l faceți pe Ioan Oltean. Dar oare credeți că cetățenii județului au uitat de guvernarea PSD-istă sau de conducerea judetului de către dl. Pupeză sau de dl. Marinescu, când se făceau presiuni politice și multe nedreptăți. Ar trebui să le știți și să vi le asumați pentru că erați în jurul lor în acea perioadă ( chiar dacă la început de drum în politică).

Întreb pe cetățenii județului: Când au intrat mai mulți bani în județ pe proiecte? (chiar dacă sunt și erori de gestionare, iar dacă sunt acte de corupție – atunci să rapundă cei vinovați !)
D-le președinte, în județ s-au realizat lucrări de infrastructura de străzi, apă, canal, reabilitări de școli, săli de sport, cămine culturale în mediul rural de peste 200 mil EUR. La multe dintre ele, acum, dvs. și staff-ul dvs. vă duceți mândri și tăiați panglici și vi le asumați. Lăsați să și le asume cei care cu adevarat merită și au muncit la acest lucru și anume: primari , consultanti , personal de la primării și consiliul județean, oamenii politici printre care se numără și Ioan Oltean și Eugen Curtean, care prin pozițiile pe care le-au avut au făcut posibil ca acești bani să fie alocați județului nostru și nu altor județe.

Din 1990 până prin 2008 banii ajungeau pe zonele unde baronii consacrați ai PSD-ului controlau totul: în Moldova lui Sechelariu, Hrebenciuc, în sudul țării unde domneau: Dragnea, Oprișan, Năstase (inclusiv Delta), Mitrea (personaje care de altfel abia așteaptă să pună iarăși mâna pe putere și să-și valorifice interesele personale). N-am uitat să știți nici de dl. Sârbu și de privatizările pe care le-a făcut inclusiv în județul nostru. Să aducă și actuala conducere a județului în următorii 4 ani cel puțin 200 mil EUR și să fim sancționați de 2-3 mil EUR că va fi mai mult decât nimic (dacă este să mă refer la ce s-a lucrat până acum la CJ în afară de rapoarte de audit și slogane electorale sau trauma trecutului din CJ).

Îl felicit pe domnul primar Crețu pentru că domnia sa și în prezent se ocupă de administrație, își verifică proiectele și este prezent personal în teritoriu să verifice lucrările, scrie alte proiecte cu echipa, etc.
Lăsați domnule președinte justiția, DNA, poliția să-și facă treaba și dacă se vor gasi nereguli în fosta guvernare sau conducere de la consiliul județean să se aplice legea și să răspundă cei vinovați.

Haideți să le vorbim oamenilor din judet de prioritățile legislative și administrative pe care trebuie să le luăm în considerare și să le punem pe masa de lucru a Guvernului astfel încât cu adevărat să creăm locuri de muncă, să venim în sprijinul mediului de afaceri (la ei se pot gasi multe soluții anticriză sau propuneri legislative de facilități fiscale care să relanseze economia românească).

Dacă vreți să fim corecți cu cetățenii județului să le vorbim sincer și cinstit și să avem grijă ca în Parlamentul României, dintre candidați ,să ajungă cu adevărat cei mai buni, indiferent de alianța din care fac parte, dar care să aibă pregătirea necesară și abilitățile diplomatice și juridice să poată ridica probleme pertinente și propuneri legislative care să rezolve problemele țării și ale zonei noastre.

Să avem încredere în inteligența poporului român și a cetățenilor și să renunțăm la demagogie și promisiuni fără acoperire că altfel, chiar dacă o să câștigați cu o majoritate pe care o doriți atât de mult (De ce oare?!), o să-i dezamăgiți în scurt timp și țara o să intre din nou în dezechilibru sau imposibilitatea de se guverna .

Cu siguranță cetățenii au taxat în acest an și greșelile de guvernare și de austeritate, și PDL trebuie să-și asume și ce a facut bine și ce nu a făcut bine (dar țara a rămas în echilibru din punct de vedere al indicatorilor macroeconomici impuși de FMI, BCE, Consiliul UE ).

Dar, de asemenea, și guvernarea USL trebuie să-și asume gafele celor 100 de zile, a faptului că în acest an nu au fost interesați de economia României, inflația (că tot vorbim că ați dat pensiile și salariile înapoi deși acest lucru era bugetat de guvernul Boc, dar le-ați dat cu o creștere a inflației de peste 5% care în buzunarul cetățenilor are un impact cu mult mai negativ decât ați dat înapoi la cca 2 milioane de cetățeni (altfel spus, le-ați dat cu o mână și le-ați luat cu două), de seceta, de mediul de afaceri ( la care deprecierea leului le-a creat mari probleme în achiziția materiilor prime din import, de absorbția de fonduri UE ( lucru de care sunt vinovate și guvernările anterioare).

Haideți să fim mai puțin aroganți, demagogi și ca președinte de Consiliu Județean să înțelegeți că atât dvs., cât și cetățenii județului au nevoie de cea mai buna reprezentare în Parlament prin oamenii pe care îi trimitem acolo și nu de masa de manevră și majoritate parlamentară care pe urmă să sfideze în continuare cetățenii și problemele cetățenilor având doar interese personale (iar aici exemplele pot fi date din toate formațiunile politice, să recunoaștem).

Avem nevoie de promovarea valorilor și de îndrumarea de către consultanți de specialitate și a tehnocraților în domeniu.
Avem nevoie de depolitizarea instituțiilor și să găsim cele mai bune formule de management. Să căutăm cu disperare caractere și deprinderi ale celor care pot să fie creativi și să se exprime liber (fără butoane politice) pentru redresarea economică a României.

Să fim corecți cu electoratul!

M-as bucura să publicați acest articol ca o replică la modul cum se desfășoară și această campanie electorală, ignorând inteligența și sacrificiul poporului român!

Florin Urîte

consilier județean PD-L

Comentarii

 1. Anonim spune:

  Domnule Florin Urîte
   Nu va cunosc personal,si nu ma cunoasteti.Insa vorbiti de demagogie…as putea sa va intreb unde ati fost in ultimii 4 ani,pe vremea cand Liviu Rusu taia si spanzura in CJ,iar sedintele de consiliu erau circ curat…am participat la cateva,si am chiar si probe video in sprijinul afirmatiilor mele.Asadar,de ce atunci nu v-ati ridicat contra sistemului? de ce nu am auzit vocea dvs:? Sau,daca ”e de-ai nostri nu e demagogi…e colegi?”
  Afirmati: ”Întreb pe cetățenii județului: Când au intrat mai mulți bani în județ pe
  proiecte? (chiar dacă sunt și erori de gestionare, iar dacă sunt acte
  de corupție – atunci să rapundă cei vinovați !)”  Asadar,in optica dvs.,chiar daca au fost erori de gestionare,acestea sunt scuzabile pe considerentul ca au intrat multi bani in judet? Fara sa va pese ca datorita acestor ERORI s-au stopat finantari pentru proiecte de interes public? Nu conteaza ca datorita ”erorilor” unii s-au trezit mai bogati cu zeci/sute mii de euro? Fara sa fi miscat un deget…doar din eroare?
  Afirma in continuare: ”Avem nevoie de promovarea valorilor și de îndrumarea de către consultanți de specialitate și a tehnocraților în domeniu.

  Avem nevoie de depolitizarea instituțiilor și să găsim cele mai bune formule de management.”
    Doriti sa va aduc aminte in ce fel guvernele PDL au promovat valorile si specialistii? Chiar este cazul? Poate va ajunge sa amintesc promovarea,la noi in judet,a ginerilor,a finilor,a amantelor,a NON-VALORILOR…chiar credeti ca toata lumea e oarba si eventual uita de pe o zi pe alta?
  Observ ca il provocati pe presedintele CJ la o dezbatere publica…imi pare rau sa va spun,dar nu cunoasteti regulile jocului…dezbaterile se fac intre persoane aflate la acelasi nivel al puterii…as putea urmari o dezbatere intre ioan oltean si Radu Moldovan…dar o dezbatere intre un consilier,fie el chiar si judetean,si presedintele CJ…nu prea e cum. Probabil dvs. sunteti un om…integru.Si de aceea sunteti aruncat in lupta,adica sunteti SACRIFICAT de seful dvs…asta denota disperarea in care se afla acesta…si faptul ca nu-i pasa decat de el.Si sa nu-mi spuneti ca nu-l cunosc,pentru ca il cunosc prea bine…de prin 95-96…
     Asa ca domnule consiler,nu ar fi mai frumos sa il lasati pe seful dvs. sa se apere singur,DACA POATE,iar dvs. sa va vedeti de indatoririle de consilier judetean,care are un cuvant de spus in CJ…ce parere aveti? Sa lasati aceasta campanie-kamikaze contra tuturor celor care sunt in dezacord cu seful dvs?

     Cu speranta ca nu v-am jignit(si daca cumva am facut-o imi cer scuze anticipat).
        Alex V

 2. Af52bn spune:

   ”chiar dacă sunt și erori de gestionare” – asa se cheama coruptia, fvoritismele, incompetenta, aroganta, mizeria umana ?

 3. Anonim spune:

  Oare de ce le e rușine propagandiștilor USL? Dacă nu le-ar fi rușine, nu s-ar ascunde după niște pseudonime penibile. Florin Urâte, pe care îl atacați cu atâta „curaj”, cel puțin își asumă opiniile.
  Nimeni nu deține adevărul absolut. O dezbatere cu argumente pro și contra este oricând binevenită.
  Dar o dezbatere are rost doar cu oameni care au simțul răspunderii și care își asumă opiniile. „Anonim” și „Af52bn” nu sunt tocmai dovezi de simț civic. Nici acum când sunteți la putere, nu aveți curajul să vă asumați opiniile?

  • Anonim spune:

    Domnule Zorin
   Observ si ma intristeaza faptul ca ma criticati,fara sa fi citit ce am scris…pentru ca la sfarsitul comentariului meu m-am si semnat…
     In plus,remarcile mele erau de bun simt,nu am atacat pe nimeni,nici nu mi-am dorit asta…
     Insa nici nu-mi place sa vad cum un om se arunca cu capul inainte si incepe sa se lege ba de unu,ba de altu,si asta doar pentru ca are misiune de la sefu…asta e treaba unui consilier judetean?  Desi acest domn critica cu vehementa actuala conducere,nu i-am auzit vocea prin CJ,ci doar prin presa…oare de ce?
   Per final doresc sa va asigur ca nu am avut misiune de la nimeni ca sa ”combat” pe aici,ci am facut-o doar pentru ca asa am simtit eu ca trebuie sa fac…pot si sunt capabil sa intru intr-o dezbatere PUBLICA cu ioan oltean,(nu doar cu un consilier judetean) insa aceasta nu se va face din motivele explicate in comentariul anterior…si dvs. care sunteti om de televiziune ar trebui sa stiti asta…
     Asa ca la final ma semnez,din nou…
   Cu stima Alex V

   PS   da,ar trebui sa va amintiti de mine,pt ca ne-am cunoscut…candva..

 4. Anonim spune:

   Da, e normal să am rezerve, domnule Alex V – contul anonim mă îndreptățește la această atitudine, atâta timp cât eu m-am înregistrat cu adresa de mail personală, ba am audăugat și o poză, ca să nu avem dubii.
  În rest, evitați să-i răspundeți d-lui Florin Urâte – dânsul a pus o întrebare clară, dacă există încălcări ale legii, cum de nu s-a întâmplat nimic în acest sens în justiție?
  Răspunsul dvs. încearcă doar să-l discrediteze pe cel care a întrebat, dar nu răspunde la întrebare.
  Poate vă mai gândiți și vă hotărâți să răspundeți. Nu e obligatoriu, dar v-ar face cinste.