23/09/2017

Menuţ Maximinian si-a lansat o carte la Paris

Moment cultural bistriţean la Paris.  Menuţ Maximinian şi-a lansat cartea de poezii Noduri în haos, apărută la Editura Eurobit Timişoara, ediţie româno-engleză-franceză, la Primăria Paris.

Invitaţia a fost făcută de Asociaţia Europeană de Poezie, evenimentul derulându-se sub sigla UNICEF.  Bistriţa a fost reprezentată cu cinste la acest eveniment, pe masa trofeelor date invitaţilor tronând şi clopul nostru cu păun, dus ca simbol al zonei noastre.
În acelaşi cadru a fost lansată şi revista Conexiuni şi antologia Scriitori Bistriţeni-varianta franceză, ambele aparţănând Sociatăţii Scriitorilor Bistriţeni, preşedinte Elena Câmpan.  Sub egida Asociaţiei de Europoezie s-a derulat şi un concurs la care s-a înscris  şi Victoria Fătu Nalaţiu, obţinând un important loc II la categoria haiku.
După pozele postate pe facebook de Menuţ ne dăm seama de frumuseţea locurilor vizitate, de valoarea culturii franceze: Arcul de Triumf, Champs Elisee, Turnul Eiffel,  grădinile Tuileries, Notre Dame, Luvru.  Şi apoi plimbările pe Sena. Poezia bistriţeană a fost la înălţime la Paris.
Viluta Mihaiela Bratfalean

Comentarii

 1. Baraul-adrian spune:

  Va stiu reporteri de investigatie pretentiosi. Ce-nseamna M-ul de la Elena M. Campan ? Ne dati si-o poezie a marelui versificator sa ne dam cu parerea ? Care vi se pare ‘mneavoastra mai penetranta…

 2. Paula spune:

  Poetii nostri locali ar trebui sa vanda minim 1.000 de albume sa poata reprezenta orasul la manifestari. In caz contrar, sunt bieti artisti beti de atata orgoliu. 

  • Balaur-adrian spune:

   Autoarea articolului sta zi de zi in biblioteca si recita poeziile teribile ale lui Menut. Iar bluonda a aplauda.