Primele semne de polei în județ! Polițiștii atrag atenția asupra anvelopelor de iarnă

În ultimele zile a fost semnalată prezența poleiului pe drumurile din județ. Din acest motiv, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteza adaptată la condițiile meteorologice, de drum și de trafic pentru a evita producerea unor evenimente rutiere.

Șoferii trebuie să aibă autoturismele echipate cu anvelope de iarnă, întrucât, neechiparea corespunzătoare a autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zãpadã, gheațã sau polei, duce la sancțiuni drastice. Se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1470 de lei (între 9 și 21 puncte amendă).

Polițiști recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă strictețe regulile de circulație și să se informeze asupra condițiilor de deplasare pe traseul ales, precum și despre condițiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată. Șoferii trebuie să dea dovadă de mult discernământ referitor la oportunitatea plecării la drum, mai ales în situația în care sunt prognozate condiții meteo extreme.

De asemenea, conducătorii auto trebuie să se asigure că funcționează corespunzătoar sistemele de iluminare-semnalizare, cât și a cele de climatizare/degivrare, să evite acționarea bruscă a mecanismului de direcție și a sistemului de frânare al autovehiculului și să păstreze o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față.

Sursa foto: www.clickanvelope.ro

Leave a comment