E nevoie de un ziar creștin local la Bistrița?

De mai mult timp meditez la apariția unui ziar creștin, foaie duminicală creștină care să prezinte într-un stil accesibil marelui public evenimente, interviuri  creștine, relatări, campanii civice și morale din județul Bistrița-Năsăud.

Stilul accesibil al ziarului ar contribui la propovăduirea valorilor creștinismului, iar prin prezentarea activităților creștine la care mulți dintre cititori participă, aceștia s-ar simți integrați mai mult; cunoscut fiind faptul că activitățile la care receptorii nu sunt numai elemente pasive, ci există și un activism al acestora, mesajul transmis este mult mai bine sădit.

De aici și posibilul nume al ziarului „Vocea Creștinilor” adică mărturia prezenței lor la activitățile organizate și expunerea evenimentelor creștine care îi interesează fără ca să fie intercalate, ca în ziarele obișnuite, cu știri cu caracter imoral, care incită la păcate sau lipsite de importanță pentru viața și fericirea eternă.

În Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului există de aproape 100 de ani o revistă creștină de mare profunzime și complexitate: Renașterea. „Vocea Creștinilor” nu ar intra în nici  o concurență cu prestigioasa revistă teologică, căci acest mic ziar în primul rând nu este revistă, apoi nu are un stil de specialitate și nu se axează pe studii teologice sau articole doctrinare.

Pe de altă parte ziarul ar fi și un bun magazin în care sunt prezentate evenimentele organizate de către Clubul Internațional Transilvania (seri duhovnicești, activități cu tinerii, campanii civice, etc.)

Însă pentru ca ziarul „Vocea Creștinilor” să existe e nevoie de mulți pași: aprobarea și binecuvântarea mitropoliei pentru ca ziarul să fie acceptat, formalitățile legale pentru ca ziarul să fie vândut, posibila vânzare la bisericile ortodoxe prin preoții din parohiile județului Bistrița !Năsăud, firma de editare, firma de distribuție, etc.

Poate cândva la Bistrița va exista „Vocea Creștinilor”…

mai multe poti citi AICI

Prof. Florin I. Bojor

Join the Conversation

7 Comments

 1. E destul ca popiii batjocoresc oamenii prin slabiciunea lor fata de biserica pentru ca 50 de lei dati la popa iti aduce bunastare in casa iar pastorii dezintegreaza familii si tineri cu mizeriile lor doar pentru a atrage adepti etc.Totusi calendare ,icoane si multe altele,la pocaiti vestimentatie de la fratele etc. ne bagatii pe gat…..Se pare ca setea de a vinde ceva care totusi nu am vazut ca exista si chiar daca exista dar nu in forma care o prezinta cultele,suntem personal responsabili de pacatele sau fara delegile facut.Nu trebuie sa vina biserica sau adunarea sa vina sa ne spuna ce trebuie sa facem….Daca se trezeste vreun dobitoc sa zica ca vb diavolul din mine etc.O spun de pe acuma,trezitiva ca nu mai traim acum 500 de ani!

 2. Ginerica, cu banii dati pe ziar mai bine te duci sa te cauti la doctorul Ilies Dan, de la Spitalul Judetean. Amin!

 3. Cele 2 comentarii la acest articol demonstrează că e nevoie de mult mai mult decât un ziar pentru a redeÈ™tepta mentalitatea creÈ™tină. Ce am citit?
  Gogu
  – îl trimite pe autor la dr. IlieÈ™, care È™tim de specializare are. Oare de ce? Simplu, ca să ne arate cât de bine se pricepe el, Gogu, la astfel de chestii. Doar că Gogu al nostru are o mică problemă – problema lui e că nu a scris el, Gogu, articolul, ci l-a scris „ginerică”. Mare lucrare È™i invidia, care È™tim că numai pe om umblă, că nu poate umba singură. 
  Detestpolitica –
  de fapt, dragul meu sau draga mea, deteÈ™ti cam pe toată lumea, fiindcă te crezi mult mai bun decât ei È™i te enervează, că nu vine nimeni să te laude. Iar dacă vei umbla la nesfârÈ™it cu atâta scârbă în suflet, crezi că vei fi mai fericit?
  Iată 2 motive puternice să ne întoarcem la creÈ™tinism care ne învaÈ›ă altceva, nu invidia, pizma, răutatea.

  1. Pai stimate Zorin,este normal sa critici cand vezi o lume atat de penibila:superficiala,materialista,orgolioasa si multe altele.Te rog asa ca fapt divers sa faci niste cercetari sa vezi cum se impart banii publici intre anumite personaje politice indiferent de culoarea politica sa zicem din bistrita , mafia pocaitiilor ,jagmaneala popiilor a oamniilor de buna credinta si multe altele…..Sau continuati cu articole de cacat care ati invatat lumea.Sa crezi in dumnezeu nu inseamna sa mergi sa dai bine in biserica duminica ,sa dai bani la popa sau sa urli aleluia ca un disperat la adunare….Credema ca nu duc lipsa de imagine sau sunt disperat sa fiu apreciat,critic mizeria cotidiana doar.
   PS.Sa vad in presa un articol de genul X a inventat ceva sau Y a luat premiul etc credema ca as aprecia,am spus bravo chiar pe acest site persoanelor care merita.Sper sa intelegi ca mai sunt si oameni cu capul pe umeri.

  2. Nu este normal să crezi că toÈ›i din jurul tău sunt cum le zici: „penibili, etc.”
   Oamenii care se cred deasupra celorlalÈ›i, chemaÈ›i să judece fără a fi judecători, au o problema: îngâmfarea. Iar dacă o fac È™i cu răutate, mai au o problemă: se încarcă de păcate fără rost.
   Nu am cum să fac cercetările pe care le pretinzi, nu sunt procuror.
   Dar nu pot accepta idei gen „mafia pocăiÈ›ilor” – de unde È™tii că nu e cel puÈ›in un om cumsecade printre ei? – sau „jagmaneala popilor” – să È™tii că în limba română se scrie „jecmăneala” – oare nu există nici un popă cumsecade în toată È›ara asta?
   Și eu aÈ™ aprecia dacă, înainte de a-i tot judeca pe alÈ›ii, ne-ai da un exemplu personal È™i ai învăÈ›a să scrii corect româneÈ™te, în loc să ne tot dai lecÈ›ii, care, crede-mă, sunt de tot căcatul, pentru că îți place aÈ™a de mult expresia È™i o foloseÈ™ti în fiecare comentariu.

  3. Eu nu am ce exemple da,pentru ca nu am venit aici sa arat ca sunt mai tare ca si toti cum te gandesti tu ca as fi. Incercati sa puneti articole despre oameni care au facut ceva cu adevarat,nu circuri nu scandaluri de 2 lei.Sunt si oamenii cu caracter dara sa nu uitam ca un om cinstit nu sta printre hoti,asa e si cu popii astia,cel care joaca hora ramane in parohie cel care nu, pleaca…..Nu trebuie sa fi procuror,trebuie sa te uiti putin in jurul ta si te rog e chiar penibila vorba asta,,invata sa scrii gramatical”sincer folosesc o gramatica care am invatato asa cum am putut si ma simt mandru  ca nu folosesc dex online.Atunci ar trebuii sa iti bati joc de toata clasa rurala,nimeni nu vorbeste limba romana corect :)

  4. Ca doar de aia merg toate bine in romania,e plin de inteligenti care stiu sa scrie corect si sa vorbeasca corect dar toata sunt de cacat(suna fain) :)

Leave a comment