22/09/2017

E nevoie de un ziar creştin local la Bistriţa?

De mai mult timp meditez la apariţia unui ziar creştin, foaie duminicală creştină care să prezinte într-un stil accesibil marelui public evenimente, interviuri  creştine, relatări, campanii civice şi morale din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Stilul accesibil al ziarului ar contribui la propovăduirea valorilor creştinismului, iar prin prezentarea activităţilor creştine la care mulţi dintre cititori participă, aceştia s-ar simţi integraţi mai mult; cunoscut fiind faptul că activităţile la care receptorii nu sunt numai elemente pasive, ci există şi un activism al acestora, mesajul transmis este mult mai bine sădit.

De aici şi posibilul nume al ziarului „Vocea Creştinilor” adică mărturia prezenţei lor la activităţile organizate şi expunerea evenimentelor creştine care îi interesează fără ca să fie intercalate, ca în ziarele obişnuite, cu ştiri cu caracter imoral, care incită la păcate sau lipsite de importanţă pentru viaţa şi fericirea eternă.

În Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului există de aproape 100 de ani o revistă creştină de mare profunzime şi complexitate: Renaşterea. „Vocea Creştinilor” nu ar intra în nici  o concurenţă cu prestigioasa revistă teologică, căci acest mic ziar în primul rând nu este revistă, apoi nu are un stil de specialitate şi nu se axează pe studii teologice sau articole doctrinare.

Pe de altă parte ziarul ar fi şi un bun magazin în care sunt prezentate evenimentele organizate de către Clubul Internaţional Transilvania (seri duhovniceşti, activităţi cu tinerii, campanii civice, etc.)

Însă pentru ca ziarul „Vocea Creştinilor” să existe e nevoie de mulţi paşi: aprobarea şi binecuvântarea mitropoliei pentru ca ziarul să fie acceptat, formalităţile legale pentru ca ziarul să fie vândut, posibila vânzare la bisericile ortodoxe prin preoţii din parohiile judeţului Bistriţa –Năsăud, firma de editare, firma de distribuţie, etc.

Poate cândva la Bistriţa va exista „Vocea Creştinilor”…

mai multe poti citi AICI

Prof. Florin I. Bojor

Comentarii

 1. Detestpolitica spune:

  E destul ca popiii batjocoresc oamenii prin slabiciunea lor fata de biserica pentru ca 50 de lei dati la popa iti aduce bunastare in casa iar pastorii dezintegreaza familii si tineri cu mizeriile lor doar pentru a atrage adepti etc.Totusi calendare ,icoane si multe altele,la pocaiti vestimentatie de la fratele etc. ne bagatii pe gat…..Se pare ca setea de a vinde ceva care totusi nu am vazut ca exista si chiar daca exista dar nu in forma care o prezinta cultele,suntem personal responsabili de pacatele sau fara delegile facut.Nu trebuie sa vina biserica sau adunarea sa vina sa ne spuna ce trebuie sa facem….Daca se trezeste vreun dobitoc sa zica ca vb diavolul din mine etc.O spun de pe acuma,trezitiva ca nu mai traim acum 500 de ani!

 2. Gogu spune:

  Ginerica, cu banii dati pe ziar mai bine te duci sa te cauti la doctorul Ilies Dan, de la Spitalul Judetean. Amin!

 3. Anonim spune:

  Cele 2 comentarii la acest articol demonstrează că e nevoie de mult mai mult decât un ziar pentru a redeștepta mentalitatea creștină. Ce am citit?
  Gogu
  - îl trimite pe autor la dr. Ilieș, care știm de specializare are. Oare de ce? Simplu, ca să ne arate cât de bine se pricepe el, Gogu, la astfel de chestii. Doar că Gogu al nostru are o mică problemă – problema lui e că nu a scris el, Gogu, articolul, ci l-a scris „ginerică”. Mare lucrare și invidia, care știm că numai pe om umblă, că nu poate umba singură. 
  Detestpolitica -
  de fapt, dragul meu sau draga mea, detești cam pe toată lumea, fiindcă te crezi mult mai bun decât ei și te enervează, că nu vine nimeni să te laude. Iar dacă vei umbla la nesfârșit cu atâta scârbă în suflet, crezi că vei fi mai fericit?
  Iată 2 motive puternice să ne întoarcem la creștinism care ne învață altceva, nu invidia, pizma, răutatea.

  • Detestpolitica spune:

   Pai stimate Zorin,este normal sa critici cand vezi o lume atat de penibila:superficiala,materialista,orgolioasa si multe altele.Te rog asa ca fapt divers sa faci niste cercetari sa vezi cum se impart banii publici intre anumite personaje politice indiferent de culoarea politica sa zicem din bistrita , mafia pocaitiilor ,jagmaneala popiilor a oamniilor de buna credinta si multe altele…..Sau continuati cu articole de cacat care ati invatat lumea.Sa crezi in dumnezeu nu inseamna sa mergi sa dai bine in biserica duminica ,sa dai bani la popa sau sa urli aleluia ca un disperat la adunare….Credema ca nu duc lipsa de imagine sau sunt disperat sa fiu apreciat,critic mizeria cotidiana doar.
   PS.Sa vad in presa un articol de genul X a inventat ceva sau Y a luat premiul etc credema ca as aprecia,am spus bravo chiar pe acest site persoanelor care merita.Sper sa intelegi ca mai sunt si oameni cu capul pe umeri.

  • Nu este normal să crezi că toți din jurul tău sunt cum le zici: „penibili, etc.”
   Oamenii care se cred deasupra celorlalți, chemați să judece fără a fi judecători, au o problema: îngâmfarea. Iar dacă o fac și cu răutate, mai au o problemă: se încarcă de păcate fără rost.
   Nu am cum să fac cercetările pe care le pretinzi, nu sunt procuror.
   Dar nu pot accepta idei gen „mafia pocăiților” – de unde știi că nu e cel puțin un om cumsecade printre ei? – sau „jagmaneala popilor” – să știi că în limba română se scrie „jecmăneala” – oare nu există nici un popă cumsecade în toată țara asta?
   Și eu aș aprecia dacă, înainte de a-i tot judeca pe alții, ne-ai da un exemplu personal și ai învăța să scrii corect românește, în loc să ne tot dai lecții, care, crede-mă, sunt de tot căcatul, pentru că îți place așa de mult expresia și o folosești în fiecare comentariu.

  • Detestpolitica spune:

   Eu nu am ce exemple da,pentru ca nu am venit aici sa arat ca sunt mai tare ca si toti cum te gandesti tu ca as fi. Incercati sa puneti articole despre oameni care au facut ceva cu adevarat,nu circuri nu scandaluri de 2 lei.Sunt si oamenii cu caracter dara sa nu uitam ca un om cinstit nu sta printre hoti,asa e si cu popii astia,cel care joaca hora ramane in parohie cel care nu, pleaca…..Nu trebuie sa fi procuror,trebuie sa te uiti putin in jurul ta si te rog e chiar penibila vorba asta,,invata sa scrii gramatical”sincer folosesc o gramatica care am invatato asa cum am putut si ma simt mandru  ca nu folosesc dex online.Atunci ar trebuii sa iti bati joc de toata clasa rurala,nimeni nu vorbeste limba romana corect :)

  • Detestpolitica spune:

   Ca doar de aia merg toate bine in romania,e plin de inteligenti care stiu sa scrie corect si sa vorbeasca corect dar toata sunt de cacat(suna fain) :)