Patru turiști rătăciți în Munții Rodnei, operațiunea de salvare a durat în jur de opt ore

Patru turiști, doi băieți și două fete, din Baia Mare și Mediaș s-au rătăcit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Munții Rodnei, ei apelând la salvamontiștii bistrițeni care i-au salvat după o operațiune care a durat aproximativ opt ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Șeful Serviciului Public Salvamont Bistrița-Năsăud, Mircea Baciu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că apelul a fost primit, sâmbătă seară, în jurul orei 22.00, de la patru turiști care au plecat din Borșa cu intenția de a ajunge la stația meteo de pe Vârful Pietrosul.

“Cei patru, două fete și doi băieți, au primit o informație eronată cum că acest traseu este de opt – nouă ore, el fiind unul de două zile mai ales acum când se lasă seara mult mai devreme. Au plecat foarte târziu din Borșa (județul Maramureș – n.r.), în jur de ora 12.00, au ajuns pe creastă în jur de 17.00 și nu au mai știut încotro să o ia fiind foarte întuneric. Nu aveau nici cort să înnopteze așa că s-au speriat. Ne-au apelat pe noi, i-am dirijat să se întoarcă spre satul Anieș, din Bistrița-Năsăud, pe un traseu marcat, au coborât pe unde le-am spus, noi ne-am dus înspre ei cu mașina și am reușit să-i găsim. În jurul orei 5.00, am ajuns cu ei în gară. Cred că acum sunt în drum spre casele lor”, a declarat Mircea Baciu.

Potrivit sursei citate, turiștii trebuie să se informeze corect în legătură cu lungimea traseelor pe care merg și să nu pornească la drum dacă nu au tot echipamentul necesar.

“Ei aveau echipament de urcat pe munte, dar nu și cort. Informația aceea eronată referitoare la lungimea traseului i-a derutat și i-a adus în situația de a avea nevoie de ajutor”, a declarat Mircea Baciu.

Rezervația Pietrosul Rodenei se află în partea nord-vestică a Munților Rodnei, la circa 2.300 de metri altitudine.

Sursa foto: www.schi-romania.blogspot.com

Join the Conversation

1 Comment

  1. Multumim acestor oameni care isi dedica viata si activitatea pentru a veghea pasii nostri.

Leave a comment