Categories
Alegeri News

IOAN DENEȘ: ”Locuitorii satelor bistrițene trebuie să aibă acces la servicii de sănătate și educație”

Modernizarea infrastructurii rurale, introducerea utilităților, dar și accesul la servicii de sănătate și educație a locuitorilor satelor sunt o prioritate a Uniunii Social Liberale. Ioan Deneș, candidatul Uniunii Social Liberale pentru funcția de senator în Colegiul 2, crede că adoptarea unor măsuri legislative, poate contribui la relansarea și dezvoltarea comunităților rurale, confruntate acum și cu un amplu proces de depopulare.

Locuitorii satelor bistrițene și de oriunde din România au dreptul la aceleași condiții de viață ca și cei de la orașe. În condițiile în care tinerii nu au un loc de muncă decent, copiii lor nu au acces la educație de calitate și nu au șansa unui start bun în viață, atunci nu trebuie să ne mire faptul că fie se mută la oraș, fie pleacă peste hotare”, susține Ioan Deneș.

Acesta susține promovarea unui proiect normativ care să prevadă posibilitatea înființării unor secții ale cluburilor elevilor în sate, pentru a pune în valoare aptitudinile copiilor de aici. „Copiii dumneavoastră au dreptul să plece în viață la fel ca orice copil de la oraș. Susțin înființarea unor cluburi ale copiilor din mediul rural, unde să poată învăța o limbă străină, să lucreze pe calculator, să-și descopere talentul la muzică, dans sau pictură. Statul trebuie să se implice, dacă vrem un viitor pentru copiii noștri, la noi acasă!”, crede Ioan Deneș.

Și în privința sistemului sanitar, candidatul Uniunii Social Liberale în Colegiul 2 Senat propune apropierea serviciilor de beneficiar. „Nu toți aveți posibilitatea să ajungeți la un doctor sau la un spital pentru a vă căuta de sănătate. Voi face demersuri să vină serviciile medicale la dumneavoastră! Susțin înființarea unor centre medicale mobile pentru comunitățile izolate, unde oricine să poată beneficia de control medical și să-și poată face niște analize. Oamenii sănătoși fac o țară sănătoasă!”, susține Ioan Deneș. Un astfel de proiect s-ar preta și pentru consultații stomatologice sau pentru intervenții simple, în zonele izolate ale județului.

Biroul de presă alUSL BISTRIȚA-NĂSĂUD

2 replies on “IOAN DENEȘ: ”Locuitorii satelor bistrițene trebuie să aibă acces la servicii de sănătate și educație””

O fi si asa domnule candidat. Dar eu cred ca in primul rand  satele bistritene au nevoie mai mult ca de aer de …APA! In multe sate lipsa apei curente este o tragedie. Asta ar trebui sa va angajati sa faceti in colegiul Dvs _ sa introduceti apa curenta! Sanatatea si educatia vin pe urma…Succes!

Leave a Reply