23/09/2017

IOAN DENEȘ: ”Locuitorii satelor bistriţene trebuie să aibă acces la servicii de sănătate şi educaţie”

Modernizarea infrastructurii rurale, introducerea utilităţilor, dar şi accesul la servicii de sănătate şi educaţie a locuitorilor satelor sunt o prioritate a Uniunii Social Liberale. Ioan Deneş, candidatul Uniunii Social Liberale pentru funcţia de senator în Colegiul 2, crede că adoptarea unor măsuri legislative, poate contribui la relansarea şi dezvoltarea comunităţilor rurale, confruntate acum şi cu un amplu proces de depopulare.

Locuitorii satelor bistriţene şi de oriunde din România au dreptul la aceleaşi condiţii de viaţă ca şi cei de la oraşe. În condiţiile în care tinerii nu au un loc de muncă decent, copiii lor nu au acces la educaţie de calitate şi nu au şansa unui start bun în viaţă, atunci nu trebuie să ne mire faptul că fie se mută la oraş, fie pleacă peste hotare”, susţine Ioan Deneş.

Acesta susţine promovarea unui proiect normativ care să prevadă posibilitatea înfiinţării unor secţii ale cluburilor elevilor în sate, pentru a pune în valoare aptitudinile copiilor de aici. „Copiii dumneavoastră au dreptul să plece în viață la fel ca orice copil de la oraș. Susțin înființarea unor cluburi ale copiilor din mediul rural, unde să poată învăța o limbă străină, să lucreze pe calculator, să-și descopere talentul la muzică, dans sau pictură. Statul trebuie să se implice, dacă vrem un viitor pentru copiii noștri, la noi acasă!”, crede Ioan Deneş.

Şi în privinţa sistemului sanitar, candidatul Uniunii Social Liberale în Colegiul 2 Senat propune apropierea serviciilor de beneficiar. „Nu toți aveţi posibilitatea să ajungeți la un doctor sau la un spital pentru a vă căuta de sănătate. Voi face demersuri să vină serviciile medicale la dumneavoastră! Susțin înființarea unor centre medicale mobile pentru comunitățile izolate, unde oricine să poată beneficia de control medical și să-și poată face niște analize. Oamenii sănătoși fac o țară sănătoasă!”, susţine Ioan Deneş. Un astfel de proiect s-ar preta şi pentru consultaţii stomatologice sau pentru intervenţii simple, în zonele izolate ale judeţului.

Biroul de presă alUSL BISTRIȚA-NĂSĂUD

Comentarii

  1. Un alegator spune:

    O fi si asa domnule candidat. Dar eu cred ca in primul rand  satele bistritene au nevoie mai mult ca de aer de …APA! In multe sate lipsa apei curente este o tragedie. Asta ar trebui sa va angajati sa faceti in colegiul Dvs _ sa introduceti apa curenta! Sanatatea si educatia vin pe urma…Succes!

  2. Radu spune:

    irigarii si liniste-s-au inmultit infractorii. Politia? Legile? Bla, bla bla