CONSUELA DI MONACO: “Un fel de drept la replica” la “un fel de articol”

Diva locala Consuela Di Monaco a tinut sa dea un drept la replica, insa nu a avut atata curaj sa il trimita redactiei. Si l-a postat pe Facebook, pentru a-l putea citi eu. Si l-am preluat. Apreciez ca faimosul manechin italian a apelat la cineva “instruit” sa dea un drept la replica, astfel incat continutul dar si modul in care a fost scris, foarte corect, nu ii apartine. E de apreciat totusi ca nu a vrut sa se faca de ras prin felul ei de a scrie,desi a terminat la Oxford. Tin sa precizez ca nu are nimeni treaba cu mama dumneavoastra, si ii doresc toata sanatatea din lume. La urma urmei toti avem o mama…sau am avut, dupa caz. Apreciez si faima dumneavoastra pe plan national si ma inclin in fata Consuelei Di Monaco, dar oricum imi pastrez punctul de vedere in ceea ce priveste falsitatea unei persoane. Cei care va cunosc o sa ma inteleaga. Iar eu va cunosc foarte bine, atat prezentul, cat si trecutul. Cat despre aluziile pe care le faci in acest “drept la replica” s-ar putea sa ramai surprinsa.Dar toate la timpul lor.

‎”Un fel de drept la replica” la “un fel de articol”
Se spune ca este „bine ca se scrie de mine”, chiar si atunci cand cei care scriu nu stiu cum sa faca diferenta dintre furculita si „chestia” cu care se desface pestele din farfurie.
Eu nu am aceasta nevoie. Eu insa prefer sa ma ignorati decat sa scrieti prostii. Am avut de cand sunt in tara, de trei luni, – si persoane din presa si din TV-urile din Bucuresti pot confirma – , mai multe invitatii de a aparea si le-am refuzat politicos. NU de fitza, ci pentru ca vroiam sa stau langa mama mea care trece printr-un moment dificil…
Sa revin. Ma bucura, in acelasi timp, faptul ca semnatarul materialului foloseste niste exemple de modele la care aspira orice incepatoare in domeniu, sau chiar profesioniste cu un portfolio impresionant in spate dar nepromovat. Cum un ziar, local sau national contine, in ordine: prima pagina (n.m. titlurile principale ale editieii, care ar trebui sa vanda publicatia) si, apoi, chestiuni de inters local / national (mai putin importante din punct de vedere commercial, n.m.) dar la fel de importante in conceptia generala a produsului finit (nu poti citi doar prima pagina, care are cele mai tari titluri, ci te duci in interior si citesti, de exemplu si pagina de sfaturi utile, etc, la fel de importante). La fel si in moda. Exista modele de talie mondiala, care au in spate o „industrie” de promovare si modele care aspira sau modele care sustin industria asta a modei, prin prezenta constanta pe podium, fara a fi un brand. Nu am avut pretentia ca sunt Heidi Klum, atunci cand am revenit in Romania.
Am incercat sa fac ceva aici, in baza exeperientei dobandite in afara Romaniei. Din pacate, opiniile exprimate „la comanda” sau din rautate de un ziarist (n.m publicatie) local, nu national, nu ma afecteaza prea mult, ci ma intristeaza. Nu stiu, poate ca jurnalistul care a fost desemnat sa relateze despre evenimentul organizat de mine nu a primit o cafea sau o pereche de „chiloti din colectie” sau o votca de incurajare. Sau poate, desi a fost invitat, pentru ca eu am invitat multi ziaristi, nu a avut chef sa vina, ci a scris de acasa, „dupa Facebook”… Totusi, relatarea „jurnalistica” ar fi trebuit sa tina cont de toate elementele care au constituit evenimentul.
Ce m-a ranit cel mai tare este ca nu am venit in Romania pentru aceasta prezentare. Am venit in Romania pentru ca mama mea este bolnava si are nevoie de ajutorul meu. Moral si financiar. Nimeni nu m-a intrebat de asta!!!!
Pentru ca sunt dependenta de munca am decis sa fac aceasta prezentare de moda la propunerea unor prieteni, care, de altfel, au si sponsorizat / finantat un eveniment mult mai amplu! Inteleg ca la nivel local ziaristii ori sefii de publicatii au anumite frustrari insa mi se pare josnic sa ataci o persoana, fara sa ai calitatea si, cel mai rau, profesionalismul de a comenta munca unei persoane care chiar se implica in ceea ce face si nu pierde vremea, imaginandu-si ca este altcineva!
Va multumesc pentru ca ati citit dreptul meu la opinie!
Calaretul singuratic

Leave a comment