Categories
D'ale mele News Opinii

ALINA MOLDOVAN: Vine mosul… sau nu :(

Inceput de decembrie si agitatia de dinainte de sarbatori deja se simte si se observa. Decembrie este luna sarbatorilor.  Dar, din pacate, nu pentru toata lumea este sarbatoare.

Sunt oameni care nu simt spiritul sarbatorilor din cauza neajunsurilor sau poate din cauza singuratatii. Viata e asa nedreapta uneori. Cei care au posibilitati de a-si umple masa cu bunatati, de a cumpara cadouri, nu au cui sa cumpere si pentru cine sa umple masa cu bunatati. Poate vi se pare banal, insa exista oameni carora banii nu le aduc fericirea si nici nu le astupa golul din suflet.

La polul opus, exista insa familii cu multi copii, care se uita tristi la vitrinele pline de jucarii, la magazinele pline de dulciuri si bucate alese, intrebandu-se cu ce au gresit de altii au, si ei nu. Intrebandu-se de ce alti copii sunt mai mult iubiti de Dumnezeu, si ei nu. Pentru ca asa gandeste un copil care provine dintr-o familie cu posibilitati financiare reduse. Dar ei nu vad ca dincolo de buna starea materiala care nu o au, ei sunt binecuvantati cu dragostea nemarginita a parintilor, care sufera in tacere din cauza acestei nedreptati care este in lume.

Poate gandesc asa din cauza faptului ca am fost si eu un astfel de copil, iar Mos Nicolae nu imi aducea mai mult decat  o ciocolata si doua-trei portocale. Si ma bucuram enorm, dar sufletul meu de copil suferea a doua zi la scoala cand toti colegii mei se laudau cu jucariile si dulciurile primite. Si nu intelegeam de ce altii au, iar eu nu. Astazi am crescut si inteleg. Dumnezeu stie ce face cu fiecare dintre noi, insa as vrea sa am o bagheta magica si sa transform lumea, sa dau tuturor copiilor ceea ce isi doresc.

Si desi anii au trecut, nu pot sa nu privesc in urma, la copilul ce eram. Dar poate sunt o norocoasa,pentru ca am ingeri atat sus in Ceruri, cat si aici pe pamant, si acum, la aproape 30 de ani, ofera copilului din mine, ceea ce nu a  avut la timp. Si este o vorba ca daca nu le traiesti toate la timpul lor, mai tarziu nu mai au acelasi efect. Deseara,copiii isi pregatesc ghetutele, pentru ca vine Mos Nicolae. Unii isi lustruiesc cizmulitele cu speranta ca anul acesta mosul va fi mai darnic decat anul trecut, iar altii le lustruiesc siguri de ei ca mosul le va aduce tot ce isi doresc. E trist, dar adevarat. Si asta este un motiv pentru care sarbatorile ma deprima.

Poate o sa fiu blamata din cauza acestei afirmatii, insa asta simt. Luna decembrie nu aduce zambet tuturor si cei care au trecut prin asta, o sa ma inteleaga. Dar o sa ma bucur de spiritul sarbatorilor de iarna si spun de pe acum La Multi Ani celor care poarta numele Sfantului Nicolae. Si fiti cuminti si cu minte, mosul vine la toata lumea, doar cadourile difera!

Alina Moldovan

2 replies on “ALINA MOLDOVAN: Vine mosul… sau nu :(”

Leave a Reply