Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Bistrița: Cu mic, cu mare de Moș Nicolae

Pentru noi toți, iarna nu este numai anotimpul zăpezii și al frigului, ci și acela al bucuriilor prilejuite de atâtea datini și obiceiuri legate de sarbătorirea Nașterii Domnului. Vechi datini românești ne ajută în fiecare an să simțim și să trăim atmosfera plină de căldură și veselie a Sărbătorilor de iarnă. Perioada Sărbătorilor de iarnă începe de la Sfântul Nicolae, când toată lumea își aduce aminte cu drag de copilărie. Cu acest prilej profesorii Iuliana Matean, Brics Daniela și Pop Alina de la Colegiul Tehnic Infoel s-au hotărât să le ofere ocazia elevilor din clasa XI C să trăiască Spiritul Crăciunului alături de copiii și educatoarele grupei mari, prof. Georgeta Ganea și Ionela Lazea de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Bistrița.

Elevii au fost întâmpinați de micuți cu colinde după care au împărțit cadourile pe care le-au pregătit micuților. Educatoarele au pregătit 8 centre de artă cu diverse materiale în cadrul cărora copiii, împreună cu elevii au realizat felicitări de Crăciun pentru cei dragi. Toți au participat cu drag la activitatea „Cu mic, cu mare de Moș Nicolae”, ascultând colinde și amintindu-și cu drag de copilărie precum ne-au relatat ulterior. Alin  a concluzionat: „Vizita la grădiniță m-a adus într-o lume a copiilor pe care am uitat-o de mult timp și în care m-am putut bucura de lucruri simple de care nu mă mai pot bucura la vârsta asta”. Nicoleta a spus: „Eu m-am simțit foarte bine alături de copii și aș dori să mai venim pe la ei”. Vizita s-a încheiat cu realizarea unei expoziții cu lucrările realizate pe care au putut-o viziona și părinții preșcolarilor.

La plecare, liceeni ne-au împărtășit următoarele impresii:

„Mi-a plăcut mult, sper să mai am ocazia să vă vizitez. Sărbători fericite! Vreau iar la grădi JJ”

„A fost super OK să ajutăm puștii de aici”

„Activitatea de astăzi a fost foarte interesantă. A fost o experiență plăcută să revenim de unde am plecat, adică să ne jucăm din nou în măsuțele de la grădiniță”

„A fost o zi deosebită! Cred că o să mai trec pe aici!”

„A fost foarte frumos și distractiv”

„A fost cea mai tare activitate la care am participat”

„Mi-a plăcut foarte mult și vreau să mai vin însă este obositor să lucrezi cu copiii. Vă apreciez foarte mult, educatoarelor!”

„Vreau iar la grădiniță”

„A fost foarte bine. Copiii s-au bucurat să aibă școlari printre ei”

Copiii de grădiniță au fost încântați că au avut asemenea vizitatori și că au primit cadouri de la Moș Nicolae. Lui Răzvan i-a plăcut că au „făcut felicitări, au lucrat cu ei, au râs și s-au amuzat împreună”. Lorenei i-a plăcut că au „ajutat-o la lipit steluțe, clopoței și îngerași”. Toți preșcolarii și-au dorit ca prietenii lor mai mari să îi mai viziteze și cu alte ocazii și le transmit următorul mesaj: „Îi iubim pentru că sunt prietenii noștri și ne-au făcut fericiți, îi mai așteptăm pe la noi și vrem să îi vizităm și noi. Ne-ar plăcea să ne jucăm cu ei în zăpadă.”

 

Prof. Iuliana Matean, Daniela Brics și Alina Pop, Colegiul Tehnic Infoel

Prof. Georgeta Ganea și Ionela Lazea, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Bistrița

Leave a comment