FOTO: Distrează-te și găsește asemănări între: târgul din Viena și cel de pe Pietonal! :)

Asta-I mai tare ca bancurile cu Chuck Norris sau cu Bulă, pentru cei clasici. Cică primarul Bistriței speră să organizeze la Bistrița un târg de Crăciun asemănător cu cel din Viena. Să fi fost o declarație de campanie sau o scăpare a primarului șugubăț.

Concret, pe acest domeniu al evenimentelor de Pietonal, în 4 ani de administrație, s-au reușit următoarele: s-a pus un cort penal, care tremură din încheieturi (mare lucru că nu a ajuns cort de spectacol așa ceva ! că ne făceam de circ). În rest, aceleași tarabe super-mega-kitchoase cu jucării chinezești. Roz. Steagurile breslelor din saten de eșarfă electorală, porumb fiert la preț de 5 lei, mașinuțe și țigani (combinația-obligatorie la astfel de distracții). Plus oale, căciuli de blană, pături, miere, turtă-dulce cu oglindă și tot felul de produse care NU au legătură cu Crăciunul și se aseamănă cu un târg de sate ! de-ăla de pășune. Diferența că aici au iluminat electric!
Cheia succesului: brăduleți montați pe mijlocul Pietonalului. Sunt frumos-luminați, cu scopul de a muta atenția de la fondul problemei și anume că actual administrație NU are nico viziune asupra turismului sau măcar a evenimentelor de ORICE gen.
Într-un cuvânt, afem un fel de Zilele Bistriței, cu lumini de Crăciun ce îmbată privirea. În loc să avem și noi un târg ca-n povești, avem un târg de poveste și Dan Diaconești prin primărie ce mint cu nerușinare, iar dacă repetă de multe ori discursul îi mai și crezi. E tragic-comic pentru că se creează ultrași care se lasă păcăliți de vulpea Ovidiu Crețu care a pus lumini și a împachetat kitsc-ul. Dar dacă se defectează din greșeală acea instalație, pentru o secundă o să fie demascat acest târg penal de Crăciun socialisto ! danubiano – pontic.
Până atunci avem niște lumini pârlite și vise umede cu un târg ca-n Austria, unde merge primarul la schi!
Pentru trezirea la realitate, urmăriți vă rog aceste filmulețe cu târgul de Craciun din Viena.
http://www.youtube.com/watch?v=gTEjtMh9HNI
BÁTĂR de-ar tăcea cu târgul lor cu tăt!
Cosmin Botezat

Join the Conversation

4 Comments

  1. Sunteti simpatici. Centru e mizerabil din cauza tiganilor si a caselor vechi si a pasajelor.

  2. Niciodata nu o sa ajungem ca ei ! La cat de cu nasul pe sus suntem,infumurati si inculti,fara coloana vertebrala,ne meritam soarta !!!

    1. Pai de unde coloana vertebrala???O tara in care toate haimanelele satelor au pupat in cur securitatea si partidul, pe vitei si pe altele, ii vezi azi doctori,avocati,judecatori,notari etc.Circula vorba cu multi ani in urma ca dupa ce vor murii vechii securisti ,o sa fie mai bine.Nu o sa fie niciodata bine pentru ca urmasi lor sunt dresati sa fie ca si ei.Daca ne uitam in istorie,fiecare conducator care a facut ceva l-am omorat ca pe un caine si aici intra si Ceausescu,de aceea nu vedem oameni cu coloana vertebrala,acei oameni isi vad de viata lor pentru ca in Romania nu exista unitate,iar unde nu exista unitate,te bati singur cu morile de vant si cand reusesti sa le stabilizezi isi asuma reusita lupii de langa tine.Tuturor care au venit,le-am dat totul pe tava ,fara pic de lupta fara demnitate sau mandrie fata de avutia tarii.Ne invata cartile de istorie ca am luptat,am fost puternici,dar istoria adevarata ,o stiu doar oamenii care au trait-o,cand au fost pe rand sclavii :turcilor,sasilor,ungurilor,rusilor si multor altora.Asta am fost,suntem si vom fi,un popor de tradatori fara identitate si discernamant.

  3. Nu trebuie sa mergi la Viena ca sa vezi cum se organizeaza un Targ de Craciun!Sibiul e mult mai aproape!In primul rand le impui comerciantilor un anumit standard(cabane din lemn,lumini,ornamente,selectezi tipul marfii oferite spre vanzare) iar apoi tu ca primarie percepi taxa de inchiriere a locatiei 0 LEI,venind astfel in ajutorul celui ce a investit bani pentru ati crea atmosfera de sarbatori pe pietonal!Ceea ce vedeti acum in centru ,reflecta exact nivelul intelectual al celor ce conduc Primaria Bistrita(atat le poate capul)!Cu groaza ma gandesc cum ar arata  Wundeland-ul in viziunea acestor “arhitecti” ai prezentului si viitorului ,acestui oras!

Leave a comment