Papa de la Roma e mic-copil pe lângă ăștia! Vezi cine-s cei mai „sfinți” politicieni

Radu Moldovan și suita sa nu se mai satură de colindat. Biserici, strane și comune, orice doar să fie alături de Mitropolit. E de înțeles că Biserica are nevoie de sprijinul administrației locale, județene, bla-bla-bla, că e bine că aleșii sunt cu frică de Dumnezeu (oare?) dar EXCESUL poate dăuna grav sănătății sufletești.
Spre exemplu, în cazul unei liturghii arhierești care a avut loc duminică la Beclean au participat alături de Radu Moldovan următorii „inculpați”: Daniel Suciu deputat de Beclean, Nicu Moldovan neo-protestant, primar de Beclean, Ioan Deneș senator de Beclean și Florin Moldovan, absolvent de teologie și manager de județ). Toată floarea cea vestită așezată în strană, la loc de cinste.
Dacă ar fi vorba de un caz izolat, mai treacă-meargă dar scenariul s-a repetat de prea multe ori în câteva luni și deja e bătător la ochi.
Evlavia politicienilor care au luat puterea poate avea diverse explicații: în primă fază a fost campania pentru locale, în faza a doua a fost campania pentru parlamentare, acum e Crăciun, îndată e Boboteaza, urmează Paștile, și europarlamentarele. Doar am enumerat pretexte ideale pentru afișarea în strană a fețelor de pe bannere, calendare sau plase oferite cadou.
„Sfinții” răsăriți odată cu noile alegeri se pun la vedere, dar aveți grijă sfinților, căci „ … cine se înalță pe sine va fi smerit… ”.
Cosmin Botezat

Join the Conversation

1 Comment

  1. Pai cum altcumva sa nu fie dca nu sunt sfinti!!!Este foarte simpla ecuatia.Baietii destepti iau banul public,il doneaza bisericilor iar ei mai departe la acesti sfinti.Cum spala biserica banii,nu o face nici-o mafie din lumea asta, altfel nu iti poti explica cum de nu ii impoziteaza si nu are nimeni control asupra lor.Dar voi crestini cu frica de Dumnezeu,mergeti in continuare si dati bani,doar are si Doamne Domne facturi de platit :)))

Leave a comment