Preoții Creța au primit daruri de la Mitropolit! Dumitru a luat brâu roșu și Simion a luat Crucea Transilvană!

Mitropolitul Andrei Andreicuț a oferit daruri de Crăciun: distincții onorifice preoților Simion și Dumitru Creța. Dumitru Creța a fost hirotonit preot în aprilie 2011, după moartea Mitropolitului Bartolomeu Anania, care ar fi refuzat să-l hirotonească pe fiul fostului protopop de Bistrița. Abia după moartea înaltului Bartolomeu, episcopul vicar Irineu Bistrițeanul l-a trecut din treapta de diacon (treaptă inferioară preoției), unde Dumitru Creța a slujit vreme de 15 ani.

Acum, la aproape doi ani de la hirotonire, noul Mitropolit Andrei Andreicuț i-a oferit titlul de preot iconom stavrofor și totodată dreptul de a purta brâu roșu.
De asemenea, odată cu vizita I.P.S Andreicuț, părintele Simion Creța a primit Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție oferită preoților. Viorel Simion, cel de-al treilea preot al familiei, a fost și el prezent la slujba arhierească. Fiul cel mic al familiei, Viorel a fost NUMIT preot la Biserica din zona A.N.L., aflată în construcție (fără a susține un concurs în acest sens).
Biserica ce poartă hramul Sfântul Dumitru a fost primul lăcaș de cult construit după Revoluție, prin jertfa enoriașilor și sub coordonarea fostului protopop Simion Creța, care la bătrânețe își vede visul cu ochii: ambii feciori i-s preoți la oraș și mai mult, primesc distincții bisericești…

Cosmin Botezat

Leave a comment