BARGAU: Din nou probleme și scântei la Ocolul Silvic Tihuța Colibița

Ocolul Silvic in Tihuța Colibița s-a născut datorită asocierii comunelor Prundu Bârgăului și Tiha Bârgăului în Asociația Proprietarilor de Pădure Bârgău-Călimani în vederea administrării fondului forestier în regim privat, iar mai apoi și a fondului cinegetic. Astfel acest ocol silvic administrează peste 18.000 de hectare de pădure proprietate a comunelor Prundu Bârgăului și Tiha Bârgăului, precum și a parohiilor Prundu și Susenii Bârgăului.

Odată cu trecerea anilor și a desfășurării activității în orice domeniu mai apar probleme, greșeli și scăpări, care duc la tulburarea apelor, se pare că într-un astfel de moment se află și acest Ocol Silvic, sau poate doar i s-a pus gând rău șefului de ocol, inginerului Ioan Rus.

În urma unor controale a Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare au mai existat mici probleme în paradis, dar acestea au fost rezolvate, sau mușamalizate într-un fel sau altul, dar gluma se cam îngroașă, asta deoarece ieri în cadrul adunării generale s-a cerut cercetarea disciplinară a șefului de ocol, Ioan Rus, respectiv înființarea unei comisii de disciplină, formată din 4 persoane din Tiha Bârgăului și 5 reprezentanți ai comunei Prundu Bârgăului.

Informațiile care ne-au ajuns la urechi sunt puține, dar paguba de care se vorbește nu poate fi trecută cu vederea,dacă în sfârșit se vorbeștede măsuri. Deocamdată în mod oficial Doru Crișan, primarul comunei Prundu Bârgăului, ne-a confirmat doar că s-au luat aceste măsuri legale, deoarece „un șef de ocol nu poate fi distituit numai prin anumite proceduri, iar pe de altă parte comisia își va face treaba și primele rezultate sunt așteptate săptămâna viitoare, mai exact joi. Vom vedea ce sancțiuni vom stabili și ce măsuri se vor lua, aceste decizii se iau doar în adunarea generală, deci este prematur să mă pronuț” a conchis tânărul primar. Vasile Dologa, primarul comunei Tiha Bârgăului, nu a putut fi contractat până la ora publicării acestui material.

Pe de altă parte prin târg se aude că Regia Națională a Pădurilor este cu ochii pe pădurile bârgăuanilor, se dorește administrarea lor de către Romsilva, deci scandalurile, neînțelegerile sau greșelile pot fi un avantaj, dar și un dezavantaj, motiv pentru care fiecare își apără interesele și sperăm până la urmă dreptatea și corectitudinea să primeze. Așteptăm până săptămâna viitoare, poate aflăm cine, ce, cum și cât are de câștigat sau de pierdut din toată povestea.

Geta Singeorzan

Leave a comment