Pentru arborii de pe Independenței, Crețu ascute drujbele. “Verzii” amenință cu greva foamei!

Primăria Bistrița ascute drujbele pentru o toaletare de proporții pe Independenței. Planul: copacii vor fi tăiați întocmai ca și cei de pe Republicii.
În urmă cu doi ani, Ovidiu Crețu a dat START operațiunii de pe Bulevard, după un plan pus la punct în birourile primăriei. În plină stradă a avut loc o conferință de presă ad-hoc și s-a trecut la treabă, iar ecologiștii au rămas mască, fără reacție.
La acea vreme, Garda de Mediu a fost singura instituție care s-a opus și dat o amendă de 40.000 de lei, dar Primăria Bistrița a contestat în instanță amenda aplicată de inspectorii de la Mediu.
De data asta, ecologiștii bistrițeni spun că nu se dau bătuți. Marius Bălan, președintele pe municipiu al PER susține că va pune o barieră pe Independenței pentru a opri măcelul, iar Attila Szas un alt ecologist trece la măsuri radicale: acesta e pregătit să facă greva foamei, dacă Ovidiu Crețu pune drujbele la treabă.
Arborii de pe Independenței sunt ultimele bastioane neatinse de măsurile de toaletare impuse de Primăria Bistrița. De această dată, primarul Ovidiu Crețu a dat de greu cu „verzii” care sunt hotărâți să stea pe baricade…
Cosmin Botezat

Leave a comment