Bistrița și terorismul cibernetic

Teroristul este o persoană cu convingeri profunde, dar neîmpărtășite. Această neputință îl duce la disperare, iar disperarea la acte necugetate. Povestea nu se termină întotdeauna cu un atentat sinucigaș.

Formele mai blânde și de aceea mai longevive întrețin doar ura mocnită. Nu e nici explozie, nici incendiu, e doar o mizerie care te sufocă cu putoarea, încât ai nevoie urgentă de aer curat. Ura se scurge în cuvinte, restul e, chipurile, comunicare. Avem net, avem conturi câte vrem, iar turnătorul postmodern nu are nevoie decât de un pseudonim: detestpolitica, talpalute, clampanaru, etc. și de aici încolo, toarnă, frate, toarnă.

La început am râs, fiindcă un om care îți scrie că „ziarul” (care ziar?) e de căcat și revine de trei ori pe sătămână, demonstrează doar că îi place căcatul și nimic altceva. Pe urmă am primit tot mai multe semnale de la cititorii reali, adică de la cei care deschideau linkul ca să vadă, nu ca să se răfuiască cu propriile lor crampe intestinale.

Spre regretul nostru, cititorii pentru care noi menținem acest site sunt deranjați de marile meciuri intelectuale din subsolul postărilor. În consecință am făcut o analiză, folosind softul aferent și am ajuns la concluzia că vreo două treimi din comentarii de fapt nu sunt comentarii, ci „strâmbe” ale „colegilor”, care ar avea unde să scrie în altă parte, dar care ne poartă o grijă mai mult decât părintească.

Nu e cazul să stăm neputincioși, deci am luat o hotărâre: din 1 martie 2013, comentariile pe bistritaonline.ro vor fi moderate. În consecință, dragi clampanaru, talpalute, detestpolitica și toată frăția poeților dispăruți, vă veți scrie textele fundamentale pe propriile bloguri, că doar și voi aveți net, unde, sunt sigur, vor apărea doar produsele voastre „quality” și unde vă vor citi zecile de mii de cititori pe care îi meritați din plin.

În felul acesta publicul bistrițean va fi scutit să mai caute în publicația noastră de căcat, unde doar la subsol poate găsi perlele inteligenței, culturii și talentului vostru. Noi ne vom mulțumi și în continuare cu condiția noastră modestă și cu cei câțiva cititori, care nu au insomnie permanentă fiindcă toți bărbații sunt proști și toate femeile curve, cu excepția autorilor, desigur. Vă mai dorim doar o viață lungă și fericită!

UPDATE: am dat cu aspiratorul prin subsolul paginii, deoarece nu toată lumea înțelege limba română iar bistrițaonline.ro nu încurajează cerșetoria.

Zorin Diaconescu

Leave a comment