VIDEO: INCREDIBIL. Bani aruncați pe fereastră și costuri IMENSE: 10 euro pe fiecare groapă astupată!

Primăria Bistrița a scos muncitorii în stradă la astupat gropi cu materiale de ultimă generație așa-zisul „asfalt la rece”. Plombarea cu mixtură stocabilă este o măsură provizorie de astupat gropi, doar că e EXORBITANTĂ. Un sac de 25 de kg costă aproximativ 40 de lei și de multe ori se astupă o SINGURĂ groapă cu cantitatea respectivă de material. Aproape 10 euro pentru o groapă! Și mai e ceva: mixtura rezistă DOAR o lună. Este o măsură ad-hoc, aplicată dezastrului din oraș, iar Crețu o folosește de 4 ani, în special în perioada iernii.

„Mixtura asfaltică poate să fie folosită și la temperature negative. Dar dacă ninge și drumul este din nou umezit nu putem folosi mixtura. În unele părți ale orașului au intervenit și au rezolvat problemele cu această metodă. Acest gen de plombare este un paleativ care îl aplicăm iarna, până pornesc stațiile de asfalt” susține primarul Bistriței.

Plombarea gropilor cu acest material este o operațiune scumpă și de foarte scurtă durată, care de patru ani încoace înghite bani de la buget cu un singur scop: craterele din asfalt să fie astupate DOAR o lună de zile, de ochii lumii…

Cosmin Botezat

Leave a comment