O familie din Târlișua și-a părăsit locuința izolată, și amenință cu greva foamei în față la Cotroceni

Oamenii disperați ajung la soluții extreme și de multe ori sunt judecați de cei din jur. Floarea Dumbrăvean  a ajuns la capătul răbdării, caută soluții pentru problemele sale de ani de zile, dar deocamdată  nimeni nu a putut să o ajute, motiv pentru care s-a hotărât să-și facă publică povestea, cu speranța că se va întâmpla ceva.

Floarea Dumbrăvean are 30 de ani și este mama unei fetițe de trei anișori, locuiește în Târlișua, împreună cu mama sa Domița Coțean, de 73 de ani, în casa moștenită de la părinți. Deci două femei se descurcă cum pot cu un copil mic, doar din ajutorul social si alocația fetiței. Dar nu asta este marea dramă, chinul a început pentru această familie în 2009, când singura cale de acces pre casa și proprietatea lor a fost închisă de către vecini.

Astfel timp de peste trei ani femeia cu fetița și bătrâna de peste 73 de ani au circulat peste dealuri, sau pe cursul apei pentru a ajunge de acasă în sat sau invers, dar asta doar când erau nevoite să iasă din gospodărie, preferau zile întregi să stea izolate decât să stăbată un traseu lung și anevoios, sau să treacă prin râu. Situația nu mai poate continua cel puțin din două motive fetița are 3 ani și jumătate trebuie să meargă la grădiniță, iar Domnița Coțean la cei peste 73 de ani are nevoie de asistență medicală, la care nu poate avea acces decât dacă intervine SMURD-ul, cel puțin așa s-a întâmplat la finalul anului trecut când femeia a fost luată pe brațe și trecută apa pentru a primi asistență medicală în ambulanță.

Această experineță a făcut-o pe Floarea Dumbrăvean să își părăsească locuința, a găsit înțelegere la sora dânsei care locuiește în județul Mureș și până la primăvară i se asigură acoperiș deasupra capului, dar ce se va întâmpla la primăvară, adică peste o lună,  când femeia își va urca din nou pe mașină cele două vaci, 7 oi și 15 găini, plus tot ce și-a dus din casă, de la haine până la diferite electrocasnice? Deocamdată singura destinație pe care crede femeia că o poate avea este Bucureștiul, unde se gândește că va ajunge să facă greva foamei împreună cu fetița și mama dânsei în fața la Cotoceni.  Există alte soluții, într-un timp atât de scurt?

Totul este pe mâna instanței de judecată din 2009, dar până când sentința va fi definitivă și irevocabilă, ce ar trebui să facă o femeie cu un copil și un bătrân și cu toate animalele, fără o sursă de venit și cu o casă la care nu are acces?

Mai multe despre această poveste  joi seară de la ora 21:oo pe Tv Bistrița.

Geta Singeorzan

Leave a comment