Categories
Comunitate News

Asta-i de COMĂ! „GRĂNICERII” vând Năsăudul pe bucăți: au scos la licitație hidrocentrala orașului!

Uniunea Comunelor Grănicerești este un O.N.G ce revendică proprietățile care au aparținut cândva foștilor grăniceri.  In anul 1948, in urma unui decret întregul patrimoniu a fost confiscat de comuniști si atribuit Statului Român. Urmașii grănicerilor, constituiți într-o asociație câștigă ACUM procese pe bandă rulantă și vor să facă bani de pe urma unor bunuri care aparțin comunității. De curând, „grănicerii” au scos la licitație o MICROHIDROCENTRALĂ ce a aparținut RENEL.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este data de 15 martie 2013 orele 14, la sediul Asociației din Năsăud. Selectarea ofertei câștigatoare se va face în data de 20 martie 2013 începând cu orele 12:00.

Primarul de Năsăud, Mircea Romocea s-ar băga la negocieri, pentru că se creează un precedent UNIC în România: un O.N.G VINDE pe bani frumoși bunurile comunității: păduri, terenuri, școli. În joc sunt bunuri în valoare de MILIOANE de EURO !

Concret, în joc sunt 24 de obiective din Năsăud, pentru care procesele sunt în stadii diferite. „Grănicerii” cer bani sau restituirea în natură a Liceului “George Coșbuc” a terenului pe care se află Colegiul Economic, Piața Agroalimentară, Clădirea “Liceului Silvic”, Stadionul Municipal, Spitalul Orășenesc, Clubul Elevilor plus alte clădiri și mii de hectare de pădure.

ONG-ul care scoate Năsăudul la vânzare este condus de câțiva pensionari și luptă de 15 ani pentru proprietățile care cândva au aparținut grănicerilor…

Cosmin Botezat

3 replies on “Asta-i de COMĂ! „GRĂNICERII” vând Năsăudul pe bucăți: au scos la licitație hidrocentrala orașului!”

E scandalos ce se intâmlă. Nu stiu cum au ajuns proprietari È™i nici cât de legal este, dar uman nici intr-un caz nu-i. Din păcate nu numai la Năsăud se intâmplă asemenea incredibile lucruri. La Șieu È™i-au revendicat o pădure pe care au exploatat-o sălbatic.Vă rugăm să veniÈ›i să vedeti pădurea unde se organizează festivalul folcloric anual. MaÈ™inile incărcate cu lemne au distrus drumul și păÈ™unea din jurul pădurii. Un peisaj dezolant, acolo unde altădată era oaza de liniÈ™te È™i deconectare a comunităÈ›ii din Șieu. 

Leave a Reply