Schema piramidală Caritas, Sfântul Așteaptă și mintea de pe urmă a românului

Nu am inventat noi schemele piramidale, am reușit doar să stabilim un record de participare la Caritas-ul lui Ioan Stoica și drept consecință am înregistrat un număr proporțional de păcăliți, care și-au spus “păgubiți” fiindcă li se părea mai onorabil. Mai țineți minte ce pățeau aceia care încercau să-i lămurească pe oameni cum e cu progresia geometrică? Erau urgent înjurați și somați “să-l lase pe domnul Stoica să lucreze”. Și a lucrat. Să le fie de bine tuturor, mai ales “păgubiților”.

Nu suntem singura națiune care așteaptă mana cerească de la cel Atotputernic, fără să întreprindă nimic. Avem performanțele noastre într-un domeniu pe care nu l-am inventat. Din 10 români, 6 nu-și găsesc, din 4 în 4 ani, o jumătate de oră să voteze. Asta înseamnă că votează 4 pentru 10, fiecare pentru doi și un sfert. Atât suntem în stare, atât primim.

Faptele nu se opresc aici. Practic, suntem aproape toți în situația “păgubiților de la Caritas”, fiindcă în România fac politică doar 10.000 de oameni: parlamentari, președinți, vicepreședinți, secretari executivi și alți membri ai staffului. Din 40 de județe se adună cam 10.000 de oameni, care decid în legătură cu viețile noastre, dar care nu ne întreabă niciodată nimic. Nici noi nu avem voie să-i întrebăm, suntem îndemnați “să-i lăsăm să lucreze”, ca pe vremuri pe “domnul Stoica”.

Probabil că ne place așa, altfel cum se explică lipsa de interes cel puțin față de cele care ne ustură la buzunar?  De ce nu întreabă nimeni de ce benzina a ajuns de la 5 la 6 lei, de ce în continuare s-au scumpit toate, de ce trebuie să plătim mai mult la impozite ș.a.m.d., asta în timp ce 10.000 de oameni trăiesc foarte bine, fiindcă așa considerăm noi că e normal? Oare de ce recesiunea nu se simte niciodată la parlament? Oare de ce demnitarii, când vin să ne vorbească, par să vină din altă țară, unde e cald și bine?

Răspunsul meu este: fiindcă în România fac politică doar 10.000 de oameni, când numărul celor care decid ar putea fi 4-5 milioane. Oare nu ați observat că partidele au mari probleme când e vorba de evidența membrilor? Oare de ce într-un județ, partidele majore nu trec de 1.000 de membri? Oare de ce se scuză cu “simpatizanții”? Ce drepturi are un simpatizant? Unul singur, acela de a vota, din 4 în 4 ani, conform simpatiilor. Atât. Restul decid “comitetele directoare” cu ușile închise și de regulă “la centru”, iar simpatizanții află din presă. Halal democrație!

Viitorul depinde în continuare de noi. Dacă nu vor să vă primească în partidele existente, se pot înființa altele noi. Oricum, înscrieți-vă și cereți socoteală, nu e normal ca la masa politică din România să se așeze doar  0,05 % dintre noi, în timp ce toți plătim nota,  stând pe margine și comentând degeaba. Poate vă mai gândiți.

Zorin Diaconescu

Join the Conversation

2 Comments

  1. Diaconescule,raspunsul este doar unul!Un popor fara testicule care si-a omorat si pe cel care i-a adus de la coada vacii si ia facut oameni!Un popor care este prea inteligent sa isi vada propria prostie.Ne-am axat sa fim pe randurile europenilor,crezand ca nu suntem destul de scoliti,am continuat sa ne scolim ca dupa sa lasam tara casa pustie.Doar ca o data ajunsi in tarile de adoptie iti dai seama ca lucrezi pentru niste analfabeti care te intreaba,,aveti televizoare,strazi,marci de masini,capitala Romaniei este budapesta”?Atunci incepi sa te intrebi:oare ce caut eu aici?Ramai cat ramai ca doar doua lucruri te intorc inapoi acasa,pamantul care te-ai nascut sau lumea la care tre’ sa ii rupi gura cu vila,mertanu,euro care i-ai facut si restul de taboo-uri pur romanesti.O parte din acestia dupa ce se intorc ,raman cu sindromul inteligenta de romania + straina si se imbina un fel de cagrena de genul,,ce baa mie imi spui,po in spania asa era”.Mama tata sunt batrani,nu mai au vlaga sa spuna decat,,voi tinerii trebuie sa luptati pentru viitorul vostru” iar partea celor care ii mai duce capul isi vad linistiti de viata lor.Cat despre cei ramasi in Romania,e foarte simplu calculul,cei 10.000 destepti,controleaza firmele de partid si aici nu e vorba de culoarea politica,firmele joaca unde canta.Un calcul simplu 10.000 destepti X 2 firme/persoana=20.000 de firme pentru care direct sau indirect lucreaza aproximativ 400.000 de oameni.Acesti 400.000 la 4 ani,constransi de inteligenta patronului sau mai bn zis ,,ciocu mic,ca tie mai bine”voteaza cu X-ulescu,marea problema este ca acesti 400.000 mai au cel  putin 4 membri in familie(mama, tata,sotie etc.) iar 400.000 X 4 =1.600.000 daca ai aceste voturi asigurate,poti sa aduci si restul,mai sunt unelte ca :biserica,galeti,pixuri cozonaci……sau chiar bani,doar este o investitie sigura.Eu sincer vad politica o fita a secolului XX.Oamenii tot timpul vor schimbari,ca sunt bune ca sunt rele,important e sa se schimbe ceva asa si cu moda politicii!Dar cum nu mai fierbem in discursurile lui Stalin,Hitler,Musolini,Churchill sau Rosevelt ar trebuii sa ne axam pe un parlament format din reprezentantii breslelor + specialisti in posturile cerute cu raspundere personala!Un parlament cu nu mai mult de 80-100 deputati,dar sa nu fie oameni politici.Dar cum cangrena este atat de mare,ne ramane doar sa speculam ,ca de spus celebra vorba,,o data se vor schimba” nu se va intampla niciodata,un scurt rezumat in istorie si iti poti da seama,astia suntem si asa vom fi mereu. Al tau detestpolitica

Leave a comment