21/09/2017

Femeia Europeană – Manuela Pop

Ediţia din acest an a evenimentului Femeia Europeană va aduce în atenţia societăţii şi a publicului încă 10 femei, care pot fi un exemplu demn de urmat atât în viaţa de familie, cât şi din punct de vedere profesional sau în ceea ce priveşte implicarea în diferite proiecte şi acţiuni.

Astfel în familia femeilor europene vor intra la ediţia a şasea a evenimentului Manuela Pop, Diana Moldovan, Camelia Tabără, Dana Oniţa, Gabriela Montoiu, Gabriela Bechiş, Sânziana Săsărman, Gabriela Onul, Ancuţa Hordouan şi Ana Maria Ştefănuţiu Mureşan.

Azi ne oprim asupra uneia dintre doamne, o sa vă prezentăm în câteva rânduri meritele Manuelei Pop, o tânără de doar 25 de ani, profesor la o şcoală din Beclean, care este implicată în foarte multe acţiuni şi proiecte sociale.

Manuela Pop nu s-a mulţumit doar cu un job, pe care îl face cu plăcere şi cu o căsnicie fericită şi-a dorit să facă şi alţi oameni fericiţi atât cât îi stă în putere. Deşi este venită în judeţ de doar câţiva ani, stabilită la Nuşeni, a ajuns să cunoască oamenii acestor locuri şi problemele lor la care nu a rămas indiferentă. Manuela este responsabilă cu proiectele social – misionare ale Mănăstirii Nuşeni, practic împreună cu soţul ei identifică diferite cazuri sociale şi cu ajutorul Mănăstirii şi a multor oameni de bine dau o mână de ajutor celor aflaţi în nevoi.  Această activitate nu se rezumă doar la campanii sporadice, face parte din viaţa Manuelei de zi cu zi. Una din campaniile în care este direct implicată este campania derulată în preajma Sfintelor Sărbători de iarnă „De crăciun fii mai bun!” , o campanie cunoscută şi mediatizată, dar practica este aceaşi şi în timpul anului.

Cu toate că Manuela vede zi  de zi sărăcie, greutăţi, lacrimi şi neputinţe emană o energie pozitivă, posedă o doză de optimism de invidiat şi crede în bunătatea oamenilor, într-o societate în care se pare că răutatea domină.

Ei bine pentru faptul că are atâta putere să lupte pentru semeni, pentru faptul că vrea să fie o femeie implicată în construirea unei societăţi mai bune şi a unui viitor pentru cei care trăiesc de pe o zi pe alta, fără bucurii şi speranţe de mai bine Manuela va fi încurajată şi apreciată pe scena Centrului Municipal de Cultură „George Coşbuc”, duminică 3 martie, în cadrul ediţiei a şasea a spectacolului Femeia Europeană, organizat de Fundaţia Doris Moldovan.

Comentarii

  1. p10kmh@yahoo.com spune:

    este vorba despre Ancuta HORDOAN….nu Hordouan

  2. Ionutciocmarean spune:

    Manuela este un om deosebit, care revarsa intotdeauna multa dragoste fata de cel necajit de langa ea…Manu noi prietenii tai, salajeni, suntem mandri de tine si…TE  IUBIM !