17/08/2017

Femeia Europeană Diana Moldovan poate fi numita regina voluntariatului

Diana Alexandrina Moldovan va fi printre femeile premiate  la ediţia din acest an a evenimentului Femeia Europeană.  La doar 27 de ani Diana Alexandrina Moldovan are o experianţă de peste 10 ani de voluntariat, iar în ultimii patru ani se ocupă de diferite acţiuni şi proiecte doar în Bistriţa.

În anul 2008 a înfiinţat asociaţia Impact Bistriţa şi de atunci peste 500 de tineri au fost implicaţi în diferite acţiuni şi proiecte. Asociaţia are non stop peste 20 de voluntari activi, iar din noiembrie 2012 funcţionează la Sala Polivalentă şi Centrul de Voluntariat.

Problemele pe care acest ONG le întâmpină sunt variate, dar datorită oamenilor devotaţi ideile prind contur şi cu efort se găsesc resurse pentru ca cele mai bune idei să se implementeze.

Voluntariatul este un aspect social relevant pentru politicile publice la toate nivelurile (european, naţional, regional, local) tocmai  de aceea  voluntariatul trebuie tratat ca o resursă care aduce valoare adaugată şi beneficii la nivel individual şi social, în ultimii ani lucrurile au evoluat în acest domeniu, dar asta doar datorită unor oameni care au trecut peste multe hopuri şi au perseverat.

În ciuda tuturor greutăţilor şi a sacrificiilor Diana Moldovan  şi-a continuat activitatea pe partea de voluntariat, deşi este licenţiată în ştiinţe politice, şi a făcut ca această asociaţie să fie cunoscută şi să i se recunoască meritele pentru demararea unor  acţiuni care sa răspundă nevoilor comunitaţii .

Ei bine în acest an va fi apreciată nu numai activitatea asociaţiei Impact, ci şi omul care stă în spatele reuşitelor, femeia care nu a obosit să lupte cu mentalităţi nesănătoase şi care îşi doreşte să-i influenţeze pe cei cu care intră în contact în aşa fel  încât să descopere fiecare ce are mai bun şi mai frumos de dăruit societăţii. Pentru crezul său şi pentru energia canalizată în voluntariat Diana Alexandrina Moldovan va fi una din femeile care vor urca, duminică 3 matie de la ora 17:00, pe scena Centrului Municipal de Cultură „George Coşbuc” în ediţia a şasea a evenimentului Femeia Europeană.

Geta Singeorzan

Comentarii

  1. IsSa spune:

    Felicitari Dia pentru ceea ce faci !:*