Femeia Europeană ! Dana Onița este o femeie care nu poate sta pasivă la suferința celor din jur

Dana Onița va fi una din cele 10 femei apreciate în cadrul spectacolului Femeia Europeană 2013.

La fel ca și celelalte nouă doamne care vor urca pe scena Centrului Cultural Municipal, Dana Onița este o femeie care poate fi un exemplu demn de urmat atât în cariera profesională, cât și în viața personală de familie, sau chiar pentru implicarea în proiecte și acțiuni sociale.

Dana Onița este de profesie economist și ani de zile a fost un partener al soțului în dezvoltarea afacerilor în care au fost implicați. Cu multă muncă și sacrificii și-au construit cariere, s-au susținut reciproc și au devenit una din familiile înstărite, cunoscute și poate invidiate din micul nostru burg.

Cea mai mare realizare a celor doi parteneri de viață sunt însă copii. Practic pentru Dana Onița venirea pe lume a primului copil a însemnat o schimbare radicală în viața sa. Tot universul în care a trăit și-a schimbat centrul, iar prioritatea numărul unu a devenit rolul de mamă, de educator, de prieten de joacă și de înger păzitor a celor doi copii pe care i i-a dat Dumnezeu.

Cu toate că sunt o familie modernă, o familie realizată din punct de vedere material, Dana Onița le insuflă copiilor convingeri creștine, astfel că sunt mereu apropiați de Părintele Paisie, starețul Mănăstirii Nușeni, alături de care ori de câte ori au ocazia se implică în acțiuni social-misionare.

De fapt Dana Onița este o femeie care nu poate sta pasivă la suferința celor din jur, mai ales când este vorba de copii, din acest motiv se implică în diferite acțiuni, campanii și proiecte care pot să schimbe în bine destinul celor aflați în nevoi.

Este de apreciat însă și faptul că își implică și copii în astfel de demersuri, deși băiatul cel mare are abia 5 anișori a fost învățat să dăruiască din suflet jucării, haine și chiar bani celor care nu au.

Tocmai pentru viața frumoasă de familie, pentru că din munca lor au puterea să împartă cu cei mai puțin fericiți, pentru exeplul oferit celor din jur și pentru faptele bune făcute sub anonimat, departe de ochii curioși, Dana Onița va fi apreciată dar și încurajată de Fundația Doris, care organizează duminică, 3 martie, ediția a IV-a a Femeii Europene.

Geta Singeorzan

Leave a comment