23/09/2017

Femeia Europeană – Dana Oniţa este o femeie care nu poate sta pasivă la suferinţa celor din jur

Dana Oniţa va fi una din cele 10 femei apreciate în cadrul spectacolului Femeia Europeană 2013.

La fel ca şi celelalte nouă doamne care vor urca pe scena Centrului Cultural Municipal, Dana Oniţa este o femeie care poate fi un exemplu demn de urmat atât în cariera profesională, cât şi în viaţa personală de familie, sau chiar pentru implicarea în proiecte şi acţiuni sociale.

Dana Oniţa este de profesie economist şi ani de zile a fost un partener al soţului în dezvoltarea afacerilor în care au fost implicaţi. Cu multă muncă şi sacrificii şi-au construit cariere, s-au susţinut reciproc şi au devenit una din familiile înstărite, cunoscute şi poate invidiate din micul nostru burg.

Cea mai mare realizare a celor doi parteneri de viaţă sunt însă copii. Practic pentru Dana Oniţa venirea pe lume a primului copil a însemnat o schimbare radicală în viaţa sa. Tot universul în care a trăit şi-a schimbat centrul, iar prioritatea numărul unu a devenit rolul de mamă, de educator, de prieten de joacă şi de înger păzitor a celor doi copii pe care i i-a dat Dumnezeu.

Cu toate că sunt o familie modernă, o familie realizată din punct de vedere material, Dana Oniţa le insuflă copiilor convingeri creştine, astfel că sunt mereu apropiaţi de Părintele Paisie, stareţul Mănăstirii Nuşeni, alături de care ori de câte ori au ocazia se implică în acţiuni social-misionare.

De fapt Dana Oniţa este o femeie care nu poate sta pasivă la suferinţa celor din jur, mai ales când este vorba de copii, din acest motiv se implică în diferite acţiuni, campanii şi proiecte care pot să schimbe în bine destinul celor aflaţi în nevoi.

Este de apreciat însă şi faptul că îşi implică şi copii în astfel de demersuri, deşi băiatul cel mare are abia 5 anişori a fost învăţat să dăruiască din suflet jucării, haine şi chiar bani celor care nu au.

Tocmai pentru viaţa frumoasă de familie, pentru că din munca lor au puterea să împartă cu cei mai puţin fericiţi, pentru exeplul oferit celor din jur şi pentru faptele bune făcute sub anonimat, departe de ochii curioşi, Dana Oniţa va fi apreciată dar şi încurajată de Fundaţia Doris, care organizează duminică, 3 martie, ediţia a IV-a a Femeii Europene.

Geta Singeorzan