Concert Extraordinar cu European Royal Orchestra

Centrul Cultural Municipal Bistrița și Primăria Municipiului au oferit bistrițenilor, de mărțișor, un superb concert de muzică clasică. Organizatorii au schimbat tonul obișnuitelor concerte de până acum aducând în fața noastră. O orchestră complexă cu un repertoriu excelent care i-a bine dispus și relaxat pe toți cei prezenți. Cu o altă concepție de spectacol, dirijorul Florin Ciufică i-a îndemnat pe toți spectatorii să devină participanți la concert să-și exprime bucuria, satisfacția fără rezerve.

„ Noi suntem aici spre a vă înnobila fiindcă muzica înnobilează. Vă invităm să fiți partenerii noștri” a susținut încă din începutul spectacolului dirijorul Florin Ciufică. Și spectatorii nu s-au lăsat rugați mult și încă de la primele acorduri au devenit participanți activi. S-a cântat Strauss, Brahms, Rossini, Vivaldi, Bizet, Mozart, Sostakovich, Offenbach dar și superba Hora Staccato ! G. Dinicu. Solista operei bucureștene Andreea Ștefănescu ! ne-a transmis prin acordurile viorii sale mesaje de mare finețe artistică pregătindu-ne parcă pentru emoțiile și sensibilitățile de primăvară. Dirijorul Florin Ciufică a mulțumit Centrului Cultural Municipal  și primarului Bistriței Ovidiu Teodor Crețu  pentru cadrul, organizarea și primirea  deosebită oferită orchestrei. Întreaga sală, în picioare, a aplaudat minute în șir evoluția artiștilor bucureșteni obligându-i în final să reia câteva dintre cele mai îndragite piese ale concertului.

Chiar dacă ora de desfășurare a concertului a fost , într-un fel, la concurență cu meciul de fotbal, cu recitalul de poezie Bodochi sau cu lansarea Elenei Udrea, spectatorii bistrițeni au umplut sala de spectacole exprimându-și mulțumirea și bucuria întâlnirii cu muzica de bună calitate.

Organizatorii ne-au asigurat că vom avea o nouă întâlnire în preajma Sf. Paști.

Doris Gîța

Leave a comment