Categories
Afaceri Business News

FOTO: ANTREPRENOARELE Bistritei

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud prin Centrul Europe Direct și-a propus să organizeze, în cursul anului, o serie de evenimente cu sprijinul și participarea rețelei de femei antreprenor din județul Bistrița-Năsăud.

Un prim eveniment de acest fel a fost organizat la Restaurant Ozana, dar din păcate nu pot sa spun dacă a fost sau nu reușit.

Subliniez faptul că organizarea a fost impecabilă, temele de mare interes și actualitate, intervențiile doamnelor și problemele ridicate au fost chiar interesante, dar pentru cine? Asta este o primă întrebare, iar a doua întrebare este dacă femeile antreprenor chiar sunt interesate de un astfel de proiect? După prezența la avenimentul de azi nu prea aș crede acest lucru.

Invitatele speciale la această dezbatere au fost Claudia Pescar și Doina Monda, care au vorbit despre experiența lor ca femei de afaceri, dar și ca manageri de proiect cu finanțare europeană. Claudia Pescar, manager General al Grand Hotel Târgu Mureș, a vorbit despre experiența trăită ca manager al proiectului „Modernizarea și Extinderea Hotel Grand Târgu Mureș” în valoare totală de 17 milioane lei, finanțat prin Programul Operațional Regional, iar Doina Monda, președintele AFI ProFamilia, s-a axat pe proiectul „O intervenție integrată în vederea consolidării antreprenoriatului social al femeilor vulnerabile”, finanțat prin POS DRU.

Acest eveniment și-a dorit să stimuleze exprimarea opiniilor despre cetățenia participativă, rolul și implicarea femeilor în viața economică și socială și salut acest lucru, dar nu văd suficient interes din partea antreprenoarelor, mai ales că rețeaua de femei antreprenor a fost creată de Centrul Europe Direct Bistrița în cursul anului 2009, în scopul dezvoltării de competențe antreprenoriale, exercitării cetățeniei europene active și a facilitării schimbului de bune practici în rândul femeilor.

Deci dacă pentru astfel de întâlniri avem finanțare și sunt făcute cu 20 ! 30 de persoane, ceva nu este ok! Nu știu câte persoane au fost invitate, nu știu câte și-ar fi dorit să participe și nu au fost invitate, dar cu o floare nu se va face niciodată primăvară! Evenimentul de azi cu o prezență atât de slabă, hai să zicem 30 de persoane, nu are nici un fel de greutate, iar mai trist este că participă aceiași oameni, care știu și au înțeles deja cum este cu implicarea în afaceri și în societate. Deci felicit femeile implicate, felicit organizatorii, dar întreb pe bună dreptate care este impactul?

Geta Singeorzan

Leave a Reply