26/09/2017

VIDEO/FOTO: Asistaţii social au făcut curăţenie generala în comuna Tiha Bârgăului

Curăţenia de primăvară a început pe teritoriul comunei Tiha Bârgăului imediat după ce vremea a permis acest lucru. Au participat la acţiunile organizate de administraţia locală elevii şi profesorii, cetăţenii comunei şi în final toţi cei care beneficiază de ajutor social conform legii 416/2001.

Consiliul Local al comunei Tiha Bârgăului a aprobat un program, pentru sezonul de primăvară, al acţiunilor de igienizare a comunei, plan pe care executivul l-a aplicat, implicând comunitatea.

În această săptămână cele peste 90 de persoane din comuna Tiha Bârgăului, care sunt asistate social, au primit sarcini clare şi s-au prezentat la orele de muncă în folosul comunităţii. Şi-au luat mănuşi, saci, mătura în mână şi au început marea prăfuială, dar în urma lor totul trebuia să rămână lună şi bec, lucru care s-a şi întâmplat.

De bună voie, sau de nevoie, asistaţii social s-au conformat cerinţelor administraţiei locale şi au ieşit la muncă, normal că nu conştientizează cât de important este şi aportul lor la curăţenia zonei în care trăiesc, dar puţin constrânşi, împinşi şi supravegheaţi curăţenia de primăvară s-a făcut ca la carte.

Cea mai mare pondere a asistaţilor social din comuna Tiha Bârgăului provin din localitatea Tureac, unde există o comunitate de romi, 90 % dintre ei beneficiind de ajutoare sociale. Astfel că acţiunile de salubrizare din Tureac au fost cele mai vizibile, fiind implicaţi 84 de oameni, care au diferite probleme şi greutăţi, dar şi multe puncte comune.

În celelalte localităţi de pe teritoriul comunei Tiha Bârgăului, curăţenia a fost făcută, dar cu implicarea unui număr mai mic de persoane şi bineînţeles într-un alt ritm. Iniţiativa administraţiei locale a dat roade, marea curăţenie de primăvară se apropie de final, iar Vasile Dologa, primarul comunei, se declară mulţumit de modul în care s-au derulat acţiunile, normal că este loc de mai bine şi sunt încă multe probleme de rezolvat, atât în ce priveşte curăţenia, cât şi persoanele defavorizate.

Foto/video/text Geta Singeorzan