VIDEO/FOTO: Asistații social au făcut curățenie generala în comuna Tiha Bârgăului

Curățenia de primăvară a început pe teritoriul comunei Tiha Bârgăului imediat după ce vremea a permis acest lucru. Au participat la acțiunile organizate de administrația locală elevii și profesorii, cetățenii comunei și în final toți cei care beneficiază de ajutor social conform legii 416/2001.

Consiliul Local al comunei Tiha Bârgăului a aprobat un program, pentru sezonul de primăvară, al acțiunilor de igienizare a comunei, plan pe care executivul l-a aplicat, implicând comunitatea.

În această săptămână cele peste 90 de persoane din comuna Tiha Bârgăului, care sunt asistate social, au primit sarcini clare și s-au prezentat la orele de muncă în folosul comunității. Și-au luat mănuși, saci, mătura în mână și au început marea prăfuială, dar în urma lor totul trebuia să rămână lună și bec, lucru care s-a și întâmplat.

De bună voie, sau de nevoie, asistații social s-au conformat cerințelor administrației locale și au ieșit la muncă, normal că nu conștientizează cât de important este și aportul lor la curățenia zonei în care trăiesc, dar puțin constrânși, împinși și supravegheați curățenia de primăvară s-a făcut ca la carte.

Cea mai mare pondere a asistaților social din comuna Tiha Bârgăului provin din localitatea Tureac, unde există o comunitate de romi, 90 % dintre ei beneficiind de ajutoare sociale. Astfel că acțiunile de salubrizare din Tureac au fost cele mai vizibile, fiind implicați 84 de oameni, care au diferite probleme și greutăți, dar și multe puncte comune.

În celelalte localități de pe teritoriul comunei Tiha Bârgăului, curățenia a fost făcută, dar cu implicarea unui număr mai mic de persoane și bineînțeles într-un alt ritm. Inițiativa administrației locale a dat roade, marea curățenie de primăvară se apropie de final, iar Vasile Dologa, primarul comunei, se declară mulțumit de modul în care s-au derulat acțiunile, normal că este loc de mai bine și sunt încă multe probleme de rezolvat, atât în ce privește curățenia, cât și persoanele defavorizate.

Foto/video/text Geta Singeorzan

Leave a comment