Categories
News Recomandate Stirea Zilei VIP BN

FOTO: UN VIS DEVENIT REALITATE! Pe Ioana, drumu’ Garii din Beclean a dus-o la Roberto Cavalli

O tânără născută în județul Bistrița-Năsăud face furouri în lumea modei de la Paris. Domnișoara are doar 21 de ani, însă, cu toate acestea, în scurta sa carieră de manechin, a defilat pentru Chanel, Vivienne Westwood și Roberto Cavalli. Specialiștii în modelling o consideră o adevarată urmașă a celebrei Kate Moss … Ioana a fost și protagonista unui reportaj APF despre viața modelelor din Paris.

Însă, puțini știu că Ioana Timoce este născută în orașul Beclean din Bistrița-Năsăud și, mai mult decât atât, este fiica fostului subprefect al județului Bistrița-Năsăud, Grigore Timoce.

Într-o postare recentă pe blogul personal, Ioana povestește cum a ajuns să facă modeling și ce reacție au avut părinții săi la aflarea acestei vești.

Visam să ajung model, visam la lumea modei, îmi plăcea să îmi confecționez haine( pierdeam ore în șir creând ceva) , să machiez, să fiu pozată, să îmi cumpăr revistele de modă lunar (Elle, Harper’s Baazar, Glamour) și cele pentru adolescenți ( Cool Girl, Bravo); aveam teancuri imense, pe care mami nu mai știa unde să le depoziteze. Da, aveam multe vise și îmi doream să devin model, însă nu știam absolut nimic despre această lume” scrie Ioana.

Urma să fie ziua mea de naștere, să împlinesc vârsta de 15 ani. Karma, o minte genială (pentru cei care nu știți încă, ea este sora mea) a găsit o agenție de modele din București pe Internet și s-a gândit să îmi facă o surpriză. A selectat niște poze cu mine foarte simple pe care le-a atașat unui e-mail care suna ceva de genul: ”Ea este sora mea, iar eu doresc să îi împlinesc visul de a deveni model”, mă rog plus alte detalii referitoare la vârstă, înălțime, măsuri. Ehh, uite că ea primise un e-mail înapoi după o zi, două, cu un răspuns foarte pozitiv prin care mă chemau la București pentru un test foto. La aflarea veștii vă dați seama cât de fericită am putut fi. Ce am făcut? Am chemat-o repede pe mami în cameră la noi și i-am zis amândouă vestea, de care mai apoi a fost foarte încântată. Buun, acum marea problemă era cum îi dăm de știre lui tati?! Puneam pariu pe orice că el nu o să fie de acord să merg la București pentru așa ceva. Puneam pariu și pierdeam :-))…Tati acceptase din prima și chiar el a fost cel care m-a dus până la București cu mașina” povestește Ioana despre cum a început ea să facă modeling.

Ioana mai susține că la un moment dat a început să facă naveta între București și Beclean, ajungând chiar să aibă prezentări și diferite editorial în reviste.

E clar că primele joburi nu au fost strălucite, nu știam să defilez sau să pozez foarte bine; chiar la  prima prezentare am avut un „mers de fotbalist”,cum zicea tati, cu privirea în pământ. Însă, cu timpul s-a acumulat multă experiență, ceea ce m-a ajutat să mă dezvolt și să îmi conturez foarte bine personalitatea” a mai precizat modelul.

În opinia sa, a face modelling „nu înseamnă să fii asistentă la o televiziune, nu înseamnă niște poze profesionale cu un machiaj profesional și haine de firmă. Modellingul e o meserie până la urmă, în care lucrezi pe bune, în care e nevoie să arăți bine, să ai măsurile necesare. Totodată, să te simți bine indiferent de situație, să știi să improvizezi oriunde și oricând, să fii tot timpul într-o dispoziție bună, adică să îți faci jobul ca la carte”.

Menționăm faptul că în anul 2008, la doar 16 ani, Ioana Timoce a obținut titlul de cel mai bun model al anului în urma concursului “Next Generation Models 2008”, iar actualmente presa din țară o numește „Kate Moss a României”.

Sursa: http://ioanatimoce.wordpress.com/2013/04/05/make-it-happen/

Sursa foto: www.models.com, www.facebook.com, www.ioanatimoce.wordpress.com

redactie@bistritaonline.ro