FOTO/VIDEO: INVESTITII FARA NUMAR! Lucrari de peste 9 milioane de lei receptionate la Budesti

 

Lucrările realizate la Budești, pe măsura 322, au fost recepționate, vorbim despre cele mai importante lucrări din ultimii 100 de ani.

 

Comuna Budești are în componență patru sate: Budești ( satul de reședință), Budești-Fânațe, Å¢agu și Å¢ăgșoru, iar în ultimul timp administrația locală a demarat proiecte îndrăznețe menite să schimbe fața comunei și bineînțeles să ridice standardul de trai și de comfort al cetățenilor. Peste 900 de milioane de lei au fost atrași din fondurile puse la dispoziție de UE, pentru dezvoltarea Budeștiului.

 

Investițiile realizate prin proiectul integrat pe Masura 322 „Renovarea și dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii culturale” a presupus modernizarea drumurilor de interes local în comuna Budești, construcția unei grădinițe cu program normal în Budești și modernizarea căminului cultural din Budești. Licitația a fost câștigată de două firme din județul nostru, Dimex 2000 Company, ca lider, în asociere cu Frasinul SA.

 

Prin asfaltarea a peste 10 kilometri de străzi comunale, lucrare realizată de Sc Dimex 2000 Company, oamenii au fost scoși din noroaie. Multe dintre drumurile modernizate erau aproape impracticabile, motiv pentru care și constructorul a întâmpinat diferite greutăți, dar acum totul a râmas doar o amintire, iar oamenii nu trebuie decât să mențină infrastructura pusă la punct în cele mai bune condiții. Suma alocată asfaltărilor s-a ridicat la peste șase milioane de lei, în proiect fiind cuprinse și realizarea podețelor, a șanțurilor și rigolelor, accesul la gospodării urmând să se realizeze prin contribuția oamenilor și a administrației locale.

 

Primarul, Vasile Codrea, aflat deja la al patrulea mandat, a reușit prin acest proiect integrat să ridice și o nouă grădiniță cu program normal în Budești. Atât clădirea, cât și dotările sunt la standarde europene, obiectivul fiind foarte apreciat de comunitate. Lucrarea, realizată de SC Frasinul SRL, a fost finalizată încă de anul trecut și odată cu recepționarea și predarea către adminiatrație, va putea fi dată în folosință în cel mai scurt timp, acest lucru se va întâmpla probabil după sărbătorile de Paște, demersurile în acest sens fiind deja în curs de aplicare.

 

Un alt obiectiv al proiectului „Căminul cultural din Budești” are povestea s-a, o poveste vie în inimile oamenilor, care știu cu cât efort și sacrificiu s-a ridicat acest edificiu. Tot cu mult efort și migală a fost și reabilitat, această sarcină revenindu-i firmei Frasinul SA. Clădirea a fost transformată într-o locație de interes public utilă și foarte atractivă. Căminul Cultural din Budești se înscrie acum printre cele mai frumoase locații de acest gen din județ, nici nu se vede că e vorba doar de o clădire modernizată. Edificiul a fost recompartimentat și pe lângă sala de evenimente, bucătărie și grupuri sanitare, va găzdui și o sală de repetiții, garderobă, bibliotecă și două săli pentru expoziții.

 

Totul a fost lucrat în cel mai mic detaliu, motiv pentru care comisia de recepție a lucrărilor s-a arătat mulțumită de modul în care au fost realizate obiectivele finanțate cu bani europeni. Peste nouă milioane de lei a reușit comuna Budești să atragă prin măsura 322, pentru finanțarea unor lucrări care nu s-ar fi realizat niciodată din bugetul local.

Geta Singeorzan

 

 

Join the Conversation

1 Comment

  1. Bravo era si timpul dupa atatea mandate sa faca ceva primaria ..insa drumurile au fost asfaltate in proportie de 3/4 ramanand unele portiuni si mai rau dacat erau inainte si care sunt destul de circulate insa in acele zone oamenii nu sunt atat de importantii pt. vot probabil..cred ca un drum se asfalteaza in totalitate asa este in alte comune nu?

Leave a comment