23/09/2017

VEZI câţi bani a cheltuit Primăria Bistriţa pe struţi, mere şi pe ouă gigant!

Primăria municipiului Bistriţa a amplasat în municipiu în ultimele zile 12 ouă gigant, care vin să întregească peisajul urban. Pe lângă struţi, acum avem şi ouă, iar în curând oraşul Bistriţa va fi decorat şi cu mere gigant.

Nouă dintre ouăle amplasate în oraş existau încă de anul trecut, alte trei fiind realizate în acest an. Cele nouă ouă au costat 13.000 de lei, sumă la care s-a mai adăugat 6.000 de lei pentru vopsele. De asemenea, alte 6.000 de lei au costat cele trei ouă din acest an, pe unul dintre ele fiind pictată Biserica Evanghelică din municipiu.

Ouăle au fost amplasate în mai multe zone din Bistriţa. Astfel, patru au ajuns în faţa Bisericii Ortodoxă Sfânta Ana de pe Bulevardul Independenţei, alte patru în Piaţa Unirii, în apropierea Bisericii de la Coroana, trei în Piaţa Centrală, lângă Biserica Evanghelică şi unul a fost amplasat pe spaţiul verde din zona Mihail Kogălniceanu, acolo unde funcţionează şi Căminul pentru persoane vârstnice.

Mai mult, pe lângă investiţia privind ouăle, Primăria Bistriţa vrea să amplaseze şi mere gigant, în total şapte. Cinci dintre acestea au fost comandate de municipalitate contra sumei de 21.000 de lei, iar două au fost făcute cadou de firma care le-a executat.

Cele şapte mere vor fi amplasate astfel: două în sensurile giratorii de la intrarea în oraş, respectiv la Unirea şi Viişoara, unul va fi amplasat în curtea Casei de Cultură a Sindicatelor din Bistriţa, altul în părculeţul din zona Lamă, unul în Piaţa Mihai Eminescu. De asemenea, un alt măr va fi montat pe spaţiul verde de pe Bulevardul Republicii, iar cel de-al VII-lea măr va fi amplasat pe Bulevardul Independenţei, în zona magazinului Kaufland.

În ceea ce priveşte struţii, menţionăm că există în total zece, pentru care Primăria Bistriţa a plătit suma de 42.000 de lei.

La un calcul simplu, rezultă că în total, întreaga investiţie privind struţii, ouăle şi merele gigant se ridică la aproximativ 90.000 de lei.

redactie@bistritaonline.ro