26/09/2017

INVESTIŢII LA BISTRIŢA! De luna viitoare, Pădurea Schullerwald intră în modernizare!

Alei, piste pentru ciclism, labirint, terenuri de joacă, terenuri pentru skate şi paintball, toate acestea se vor putea găsi în curând, în Bistriţa.

Modernizarea şi extinderea infrastructurii turistice de agrement din Pădurea Schulerwald reprezintă încă unul dintre proiectele de anvergură pentru care Primăria municipiului Bistriţa a obţinut finanţare nerambursabilă şi care urmează să fie finalizat până la mijlocul anului viitor. Este vorba despre suma de 7 milioane de lei, bani din care se va realiza această investiţie.

Prin acest proiect, care a fost gândit să transforme Pădurea Schullerwald în zonă de recreere, se urmăreşte punerea în practică a unor concepte moderne de reamenajare şi reabilitare.

Din punct de vedere funcţional, amenajarea pădurii cuprinde drum de acces redimensionat cu două sensuri rutiere şi un sens giratoriu la intrarea în pădure, drumuri principale, alei secundare, piste pentru ciclism, alei labirint, două terenuri de sport, teren paintball,  teren skate, scenă în aer liber, teren de joacă, zonă picnic (mini-golf sau alte opţiuni), parcări: 27 locuri de parcare, un grup sanitar şi un punct de prim ajutor.

În zona propusă pentru amenajare este prevăzută şi introducerea unor utilităţi noi, inexistente la ora actuală, precum şi reconsiderarea şi reabilitarea celor existente în prezent, astfel: introducerea reţelei de iluminat, introducerea surselor de apă, construcţia de grupuri sanitare, amenajarea locurilor de odihnă şi de joacă pentru copii, sistem de colectare a deşeurilor.

De asemenea, în amenajarea pădurii se propun următoarele dotări şi construcţii specifice: mese pentru picnic, bănci, bănci – forme curbate, modulare, pubele, hidranţi, teren de joc (adiţional – opţiuni multiple: mini-golf, ping-pong etc.), locuri de joacă, foişoare, foişor la intrarea în Pădurea Schulerwald, turnuri de observaţie, ansambluri cu pergole şi banci, pergole semicirculare, grupuri sanitare ecologice, cişmele, corpuri de iluminat etc.

Lucrările de modernizare se estimează că vor începe luna viitoare şi se vor realiza pe parcursul a 12 luni de zile. Momentan a fost semnat contractual de excuţie, urmând ca din iunie să fie demarcate lucrările.

redactie@bistritaonline.ro

 

Comentarii

  1. Lee spune:

    E clar! se va distruge si aceasta oaza de verdeata!!!!!!!Mentalitatea “omului nou” Cretu nu are limite in ceea ce priveste desfiintarea fiecarui loc verde….Inteleg modernizarea e necesara-drumul pana acolo,toalete alea alea…dar deja asta cu labirintu’ mi se pare o obsesie tampita(un lait motiv se pare)…tai copaci ca sa pui brusturi si scene….asta chiar nu isi au locul intr-o padure:( trist rau