INVESTIÅ¢II LA BISTRIÅ¢A! De luna viitoare, Pădurea Schullerwald intră în modernizare!

Alei, piste pentru ciclism, labirint, terenuri de joacă, terenuri pentru skate și paintball, toate acestea se vor putea găsi în curând, în Bistrița.

Modernizarea și extinderea infrastructurii turistice de agrement din Pădurea Schulerwald reprezintă încă unul dintre proiectele de anvergură pentru care Primăria municipiului Bistrița a obținut finanțare nerambursabilă și care urmează să fie finalizat până la mijlocul anului viitor. Este vorba despre suma de 7 milioane de lei, bani din care se va realiza această investiție.

Prin acest proiect, care a fost gândit să transforme Pădurea Schullerwald în zonă de recreere, se urmărește punerea în practică a unor concepte moderne de reamenajare și reabilitare.

Din punct de vedere funcțional, amenajarea pădurii cuprinde drum de acces redimensionat cu două sensuri rutiere și un sens giratoriu la intrarea în pădure, drumuri principale, alei secundare, piste pentru ciclism, alei labirint, două terenuri de sport, teren paintball,  teren skate, scenă în aer liber, teren de joacă, zonă picnic (mini-golf sau alte opțiuni), parcări: 27 locuri de parcare, un grup sanitar și un punct de prim ajutor.

În zona propusă pentru amenajare este prevăzută și introducerea unor utilități noi, inexistente la ora actuală, precum și reconsiderarea și reabilitarea celor existente în prezent, astfel: introducerea rețelei de iluminat, introducerea surselor de apă, construcția de grupuri sanitare, amenajarea locurilor de odihnă și de joacă pentru copii, sistem de colectare a deșeurilor.

De asemenea, în amenajarea pădurii se propun următoarele dotări și construcții specifice: mese pentru picnic, bănci, bănci – forme curbate, modulare, pubele, hidranți, teren de joc (adițional – opțiuni multiple: mini-golf, ping-pong etc.), locuri de joacă, foișoare, foișor la intrarea în Pădurea Schulerwald, turnuri de observație, ansambluri cu pergole și banci, pergole semicirculare, grupuri sanitare ecologice, cișmele, corpuri de iluminat etc.

Lucrările de modernizare se estimează că vor începe luna viitoare și se vor realiza pe parcursul a 12 luni de zile. Momentan a fost semnat contractual de excuție, urmând ca din iunie să fie demarcate lucrările.

redactie@bistritaonline.ro

 

Join the Conversation

1 Comment

  1. E clar! se va distruge si aceasta oaza de verdeata!!!!!!!Mentalitatea “omului nou” Cretu nu are limite in ceea ce priveste desfiintarea fiecarui loc verde….Inteleg modernizarea e necesara-drumul pana acolo,toalete alea alea…dar deja asta cu labirintu’ mi se pare o obsesie tampita(un lait motiv se pare)…tai copaci ca sa pui brusturi si scene….asta chiar nu isi au locul intr-o padure:( trist rau

Leave a comment