25/09/2017

FOTO: Pardoseala din ardezie


Pardoseala din ardezie este cel mai predominant produs din piatra naturala utilizata stazi, dupa travertin. Ardezia este o roca metamorfica, din familia sisturilor, formata in conditii de presiune si temperaturi ridicate. Ea se distinge prin calitatea particulelor foarte fine, fiind un material relativ rezistent  si culoarea sa poate varia de la alb la negru, trecand prin toate variantele de gri, chiar rosu inchis sau verde, crem, ocru.

Ardezia este folosita in special pentru pardoseli in spatii interioare cat si exterioare si are acel aspect natural pe care o gresie nu il poate oferi. Rezista foarte bine in zone cu trafic intens cum ar fi baile si bucatariile. Ardezia este de asemenea rezistenta la pete si la bacterii, murdarie, fiind o suprafata usor de curatat si nu este alunecoasa. Atunci cand alegeti pardoseala potrivita pentru dvs. este foarte important sa vedeti cat mai multe tipuri de pardoseli. Fiecare pardoseala din ardezie este unica si incercand sa va alegeti pardoseala doar dintr-o mostra de ardezie nu va puteti face o idee completa despre cum ar putea arata pardoseala dvs. Majoritatea materialelor din ardezie au o masura-standard si au o grosime uniforma avand si o textura neteda, finisata.

Nu veti face o alegere gresita cu ardezia daca optati sa o folositi fie pentru pardoseli, placari in bucatarie intre blatul de lucru si mobilier sau placari de cabine de dus. Oriunde o veti monta ardezia va dura o viata si va adauga valoare in orice casa.

Montarea pardoselii din ardezie

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa scoateti din cutii pardoseala din ardezie pentru a vedea mai bine toate nuantele de culori si diferentele de grosime din pardoseala. Este bine sa verificati daca bucatile de pardoseala din ardezie s-au stricat. Pentru un aspect unic al pardoselii amestecati diferitele nuante si asezati-le cat mai amestecat. De asemenea, se foloseste flexul avand montat un disc diamantat de piatra pentru a taia bucatile de pardoseala din ardezie in marimi potrivite. Pe masura ce montati pardoseala din ardezie indepartati orice exces de mortar de pe suprafata pardoselii cu un burete umed.

Impermeabilizarea pardoselii din ardezie

Indiferent de ce tip de pardoseala din ardezie alegeti se recomanda sa impermeabilizati pardoseala. Impermeabilizantul poate accentua culorile pastrand caracteristicile si aspectul natural. Cel mai utilizat impermeabilizant este LTP Colour Intensifier, un impermeabilizant special conceput pentru ardezie deoarece efectul conferit est e unul de intensificare, astfel incat ardezia va fi pusa in valoare si paleta de culori, atat de bogata in cazul acestui material, va fi sub lumina reflectoarelor. Toata gama de impermeabilizanti se gasestepe www.piatraonline.ro si se poate comanda oriune in tara, prin curierat, cu plata ramburs.