25/09/2017

Peste 5000 de oameni au participat la Hramul Mănăstirii Salva

Noua biserică a Mănăstirii Salva, a cărei construcţie a început în urmă cu 17 ani, poartă hramul ”Izvorul Tămăduirii”. În acest an biserica a fost sfinţită, la eveniment participând mii de credincioşi din judeţ şi din ţară.

Peste 5000 de oameni au participat la Hramul Mănăstirii Salva şi la ceremonia de sfinţire a bisericii mare şi a construcţiilor noi. Înalţii ierarhi prezenţi în rândul credincioşilor, ÎPS Andrei Andreicuţ – Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, ÎPS Iosif Pop – Mitropolitul Europei Centrale şi Meridionale, PS Vasile Someşanul – Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, PS Macarie – Episcopul ortodox român al Europei de Nord, au fost înconjuraţi de un sobor format din zeci de preoţi şi diaconi.

Printre credincioşi s-au numărat şi parlamentari ai judeţului nostru, şefi de instituţii, primari, dar şi primul om de stat, preşedintele Traian Băsescu.

Cei prezenţi au participat, în ciuda căldurii insuportabile, la sfinţirea bisericii, a noii stăreţii, a corpului administrativ, dar şi la Sfinta Liturghie, susţinută în aer liber, la care a asistat timp de mai bine de două ore şi preşedintele României.

Ge

Traian Băsescu a participat la hramul Mănăstirii Salva, la invitaţia maicii stareţe Stravofora Emanuela, de la care a primit în dar o icoană. Acesta a părăsit scena pe care s-a oficiat liturghia, imediat după încheierea acesteia, în jurul orei 13:00. Preşedintele a vizitat biserica nou sfinţită, înconjurat de SPP- işti, după care a făcut o baie de mulţime, strângând mâna oamenilor, salutându-i cu „Hristos a Înviat!” şi pupându-se ,după cum obişnuieşte, cu doamne mai învârstă.A plecat apoi spre Năsăud, unde îl aştepta un elicopter.

La ieşirea de la slujbă credincioşii au fost serviţi cu sarmale (fiind pregătite 40 000 de sarmale cu acest scop), cozonac, vin, apă, sucuri, iar oficialităţile, preoţii şi episcopii au fost invitaţi la o masă festivă special pregătită pentru 500 de persoane.

Geta Singeorzan


Comentarii

  1. fane singeorzan spune:

    Ce faci domnule padurila rodila? Mai nou bati toca:))? Crezi ca asa iti mai iarta dumnezeu din pacate? Vezi ca sunt ceva oferte la lidl:))…..