Peste 5000 de oameni au participat la Hramul Mănăstirii Salva

Noua biserică a Mănăstirii Salva, a cărei construcție a început în urmă cu 17 ani, poartă hramul ”Izvorul Tămăduirii”. În acest an biserica a fost sfințită, la eveniment participând mii de credincioși din județ și din țară.

Peste 5000 de oameni au participat la Hramul Mănăstirii Salva și la ceremonia de sfințire a bisericii mare și a construcțiilor noi. Înalții ierarhi prezenți în rândul credincioșilor, ÎPS Andrei Andreicuț ! Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului, ÎPS Iosif Pop ! Mitropolitul Europei Centrale și Meridionale, PS Vasile Someșanul ! Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, PS Macarie ! Episcopul ortodox român al Europei de Nord, au fost înconjurați de un sobor format din zeci de preoți și diaconi.

Printre credincioși s-au numărat și parlamentari ai județului nostru, șefi de instituții, primari, dar și primul om de stat, președintele Traian Băsescu.

Cei prezenți au participat, în ciuda căldurii insuportabile, la sfințirea bisericii, a noii stăreții, a corpului administrativ, dar și la Sfinta Liturghie, susținută în aer liber, la care a asistat timp de mai bine de două ore și președintele României.

Ge

Traian Băsescu a participat la hramul Mănăstirii Salva, la invitația maicii starețe Stravofora Emanuela, de la care a primit în dar o icoană. Acesta a părăsit scena pe care s-a oficiat liturghia, imediat după încheierea acesteia, în jurul orei 13:00. Președintele a vizitat biserica nou sfințită, înconjurat de SPP- iști, după care a făcut o baie de mulțime, strângând mâna oamenilor, salutându-i cu „Hristos a Înviat!” și pupându-se ,după cum obișnuiește, cu doamne mai învârstă.A plecat apoi spre Năsăud, unde îl aștepta un elicopter.

La ieșirea de la slujbă credincioșii au fost serviți cu sarmale (fiind pregătite 40 000 de sarmale cu acest scop), cozonac, vin, apă, sucuri, iar oficialitățile, preoții și episcopii au fost invitați la o masă festivă special pregătită pentru 500 de persoane.

Geta Singeorzan


Join the Conversation

1 Comment

  1. Ce faci domnule padurila rodila? Mai nou bati toca:))? Crezi ca asa iti mai iarta dumnezeu din pacate? Vezi ca sunt ceva oferte la lidl:))…..

Leave a comment