FOTO: ÎN LUMEA LUI PINOCCHIO

Sala mare de spectacole a Centrului Cultural Municipal s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru acțiunea organizată și dedicată în totalitate copiilor. Teatrul de păpuși “Alexandru Misiuga” le-a oferit micuților șansa de a se întâlni  cu mult îndrăgitul personaj din piesa cu același nume, „Pinocchio„. Peste 350 de copii au privit timp de o oră cu gurile căscate la păpușile care parcă uneori prindeau viață, mânuite de actorii pricepuți coordonați de Cornelia Apostol.

Spectacolul din această dimineață, realizat de către Teatrul de păpuși “Alexandru Misiuga” a fost destinat în primul rând celor mai mici, dar în același timp și mai fideli spectacori.  Povestea lui “Pinocchio” este cu siguranță cunoscută de cei mai mulți dintre noi, însă cei mici o cunosc poate doar de la desenele animate. În spectacolul de astăzi, regia și-a propus să pună în scene cât mai multe detalii, tocmai pentru ca cei mici să aibă ocazia să și învețe ceva. Piesa de teatru pt copii are multe elemente moralizatoare care prind foarte bine copiilor și încearcă prin asta să îi atenționeze că singuri trebuie să învețe să se ferească de minciună, lașitate, răutate.

Băiețelul cioplit din lemn, care prinde viață și trece printr-o mulțime de aventuri care de care mai năzdrăvane, a devenit unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale copiilor de pretutindeni. “Pinocchio” a poposit și la Bistrița, în regia Corneliei Apostol. Distribuția ce a dat viață personajelor lui Collodi a fost alcătuită din Gebeto/ Adrian Pop, Pinocchio/Cosmin Muscar, Zâna Azurie/Cornelia Apostol, Motanul Figaro/Daniela Muscar, Vulpoiul/Aura Vălean, Motanul Ghidi/ Elena Pop, Mangeafocco/Dan Buta și păpuși au fost mânuite de Mariana Râpan și Daniela Muscar.

La finalul spectacolului, spre satisfacția lui Pinocchio și Gebeto, micuții și-au înroșit palmele de la aplauze, unii au fugit repede să sară în brațele persoanjelor lor cele mai îndrăgite, iar cortina a început încet să se închidă.

Doris Gîța

Leave a comment