Categories
Business Comunitate Imobiliare News

FOTO: Un CANAL si un ziar au invrajbit locatarii unui bloc din SUBCETATE

Pe data de 10 mai în Rasunetul.ro apărea un articol cu titlul „O „gură de canal” revoltă și „înfierbântă mințile” locatarilor”, articol publicat și în varianta tipărită a ziarului, până aici nimic neobișnuit, oamenii a căror nemulțumiri nu își găsesc rezolvare se adresează de foarte multe ori presei.

Doar că, la ceva timp după apariția articolului, apar alte discuții și normal alte și alți nemulțumiți.

Cităm din Răsunetul:”Am primit la redacție o sesizare, semnată de un grup de locatari din Blocul B1, sc. A, din str. Subcetate, din Bistrița, în care reclamă faptul c㠄… mirosim de mai bine de un an de zile aerul insuportabil care vine din canalizarea neterminată… ceea ce prezintă un pericol de contaminare pentru noi toți din acest bloc” și încheiem citatul, subliniind faptul că blocul este construit de Consult Imobil, a cărui reprezentant a declarat pentru aceiași publicație următoarele: „Blocul a fost predat la locatari, iar gura de canal și canalizarea invocate au fost preluate de AQUABIS și aparține lor, având aviz de racordare în acest sens. Canalizarea veche, la care ne-am racordat, este pe teritoriu privat, nu se poate interveni, nu există mirosuri în zonă, fiind prezenți și organe abilitate în acest sens. Credem că este o răzbunare a locatarilor sau a unui locatar”.

Ei bine de aici a izbucnit o nemulțumire generală în rândul locatarilor. Marea problemă este sesizarea ajunsă la presă, semnată de un grup de locatari cu nume și prenume, dar și „alți 50”, deoarece cei trecuți cu nume și prenume pe reclamație susțin că nu au știut de acest demers, că nu au semnat și nici nu au nemulțumiri. Deci ajunși cu numele în ziar, fără voia lor și fără să-i întrebe cineva ceva, oamenii au reacționat și au de gând să facă tot ce este necesar pentru a afla cine și-a permis să vorbească în numele lor și ba mai mult cer ca vinovatul sau vinovații să își ceară scuze public pentru fapta comisă.

Deși nervii locatarilor sunt întinși la maxim și până la această oră nu au aflat făptașul, recent au mai avut parte de o surpriză, au fost vizitați de către inspectori de la Direcția de Sănătate Publică, care au răspuns și normal unei sesizări, bineînțeles „semnată” tot de locatarii, care susțin însă că nu au făcut acest lucru.

Pentru a vorbi deschis de aceste probleme oamenii au organizat o ședință la care am participat și noi . Astfel am aflat că în blocul 61 din Subcetate, care are doar două scări A și B, sunt doar 20 de apartamente pe scară și încă mai sunt locuințe libere, de vânzare, deci sub nici o formă sesizarea nu putea fi făcută de 50 de locatari din scara A. Dintre toți cei prezenți, doar câțiva dintre proprietari știau de articolul apărut în presă, alții au aflat la fața locului, toți s-au declarat ofensați și deranjați cu excepția domnului Leonte Lucian Ioan, care a considerat totuși că articolul a fost de bun augur și că problema canalului a fost reală, însă a subliniat că nu a știut de scrisoare și că nu are nici un amestec.

Supărarea celor amintiți în scrisoarea sau sesizarea publicată se îndreaptă atât spre cel sau cea care a avut initiativa, cât și spre cei care au publicat-o fără să-i contacteze, cu atât mai mult cu cât spun ei că le-a fost refuzat dreptul la replică, motiv pentru care au apelat la noi pentru ca opiniile și nemulțumirea lor să devină publice.

Geta Singeorzan

 

Leave a Reply