25/09/2017

FOTO: Staţie nouă de tratare a apei la Beclean. Investitia a ajuns în faza de testare

Noua staţie de tratare a apei din Beclean realizata prin proiectul “Extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud”, finanţat din Fondul de Coeziune şi implementat de către societatea bistriţeană “Aquabis” este finalizată şi produce apa potabilă, motiv pentru care, constructorul poate să predea lucrarea în orice moment. Această investiţie va deservi atât populaţia din oraşul Beclean, cât şi din zonele învecinate, faţă de doar 10.000 de consumatori câţi sunt onoraţi la capacitatea din prezent, datorită lucrărilor efectuate capacitatea staţiei va ajunge la 60.000 de consumatori.

Investiţiile au început în urmă cu un an şi la momentul actual pe şantier se văd într-adevăr lucrări executate la cerinţele normelor Uniunii Europene. Linia veche şi cea nouă funcţionează acum concomitent, dar doar apa din linia veche ajunge la populaţie, în timp ce linia nouă, chiar dacă produce apă potabilă ajunge tot în vale, asta până în momentul în care lucrările vor fi recepţionate.

Pentru Aquabis această investiţie va reduce mult costurile de producţie. Proiectul face parte din prima etapă a fondurilor de coeziune atrase şi valoarea totală a lucrării este de peste 21,6 milioane de lei.


Geta Singeorzan