26/09/2017

VIDEO/FOTO: Ocolul Silvic Valea Şieului la 10 ani de activitate. Proprietarii padurilor si administratorii au sarbatorit succesele

În vara anului 2003 se înfiinţa Ocolul Silvic Valea Şieului ca structură proprie de administrare a pădurilor Asociaţiei Proprietarilor de pădure “Valea Şieului”, constituită de 10 primării: Budacu de Jos, Batos, Dumitra, Mărişelu, Monor, Şieu Măgheruş, Şintereag, Şieu, Şieuţ şi Şieu Odorhei.

În timp activitatea Ocolului Silvic a atras atenţia mai multor proprietari de păduri, care au şi apelat la serviciile acestui colectiv, astfel că suprafaţa pădurilor administrate de Ocolul Silvic “Valea Şieului” Bistrita este de 13665 ha, proprietate a 12 primarii, 15 asociaţii de persoane fizice, 36 de biserici şi circa 900 de proprietari persoane fizice.

La împlinirea a 10 ani de activitate membri Asociaţiei Proprietarilor de pădure “Valea Şieului” şi angajaţii Ocolului Silvic Valea Şieului s-au întâlnit la Hotel Codrişor pentru a socializa şi pentru a sublinia roadele muncii de echipă.

Şeful Ocolului Silvic, ing. Silviu Cira a prezentat celor prezenţi la întâlnirea festivă şi un scurt bilanţ, mulţumind pentru rezultatele obţinute colaboratorilor, angajaţilor şi nu în ultimul rând administraţiilor locale, fară de care proiectele nu se pot implementa.

Geta Singeorzan