MONICA SASARMAN vede viata si politica in alb si negru

Joi seara a fost invitata mea, in direct, la TV Bistrita. O cunosc din 1998, dar am descoperit ca nu o cunosc deloc …

Voi scrie cateva randuri despre Monica Sasarman – avocat, politician, nevasta, mama …etc. Nu stiu cum si cand le face pe toate, dar le face si majoritatea-i si ies, chiar bine.

Monica Sasarman este femeia locului, s-a nascut la Josenii Bargaului, la cativa km de Bistrita adoptiva. Mama ei a iubit-o atat de mult incat dupa terminarea scolii generale din localitate, cu toate ca invata foarte bine, a vrut sa o tina acasa, langa ea … din dragoste de mama.

Soarta a vrut altceva pentru Monica si a pus-o pe mama in fata faptului implinit, dar tot mama a decis intre sport de performanta – asistenta medicala si invatatoare. A ales ca fiica ei sa ajunga invatatoare, sa se intoarca in sat sau macar pe Vale, sa fie iubita si respectata de comunitate.  Toate au mers snur pana a intrat junele Florin Sasarman in viata Monicai si le-a tulburat linistea patriarhala :).

Monica s-a maritat, s-a mutat la Bistrita si si-a reconfigurat viata ajutata de Florin, fetita ei Augusta dar si de mama ei, care a sprijinit-o in momentele in care era ocupata cu scoala, facultatea de la Cluj, fetita si construirea casutei de pe deal.

Din 2001, Monica Sasarman face politica. A ales Patidul Democrat cu toate ca atunci era in opozitie. A fost atrasa de stilul politic si de abordarea lui Ioan Oltean. Dupa 12 ani ramane consecventa cu partidul, cu liderul (cu toate ca au si momente in care nu le converg ideile si pozitiile),  dar mai ales cu ea insasi.

Monica isi doreste altfel  de administratie si politica, motiv pentru care a si candidat pentru Camera Deputatilor in 2012. Nu a reusit din prima, dar nu renunta. Are momente cand spunde ca si-ar da demisia din Consiliul Judetean, unde a fost aleasa consilier pentru al doilea mandat, dar cu siguranta ca o va gasi 2016 tot in consiliu.

Monica Sasarman se imbaraca predominant in alb si negru. Mi-a declarat ca gandeste la fel…

v. m. bratfalean

 

 

Leave a comment