Categories
Agenda Monden

Se largeste CLUBUL VANATORILOR! De curând Alexandru Pugna a devenit vânător cu acte în regulă! Vicepreședintele CJ și-a cumpărat prima armă de vânătoare!

pugna1Îndrăgitul cântăreț de muzică populară și actual vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Alexandru Pugna, a fost domolit doar de soție, până în acest an, în procesul de concretizare a pasiunii sale, vânătoarea. Artistul a declarat că a fost nevoit să parcurgă toate etapele pentru obținerea unei arme, fără știrea soției sale, punând-o ulterior în fața faptului împlinit. Cu multă sinceritate acesta recunoaște: „altfel nu reușeam”.

Cu arma în dotare, Pugna mai are de trecut un impediment, timpul, care nu îi permite prea mult, pentru a se ocupa de pasiunea aceasta, devenită, dacă forțăm puțin nota, regulă pentru conducerea CJ.

 

Nevoie de timp, pentru a le putea fructifica, ar avea și celelalte ocupante ale sufletului artistului și politicianului Alexandru Pugna: literatura cibernetică și parapsihologia.

Incă din anii de liceu cumpăram și citeam tot ce apărea în acest domeniu. Scriitorii Ionel Pop, Eugen Jianu, Vasile Cotta, Paul Decei, Nicolae C. Cristoveanu si mulți alții”, își amintește cu nostalgie artistul, poate cu regret că s-a lăsat pradă altor lucruri care să-i ocupe și să-i îngreuneze sufletul, în schimbul primelor sale zvâcniri și plăceri, pentru știință. Cărți din aceste domenii putem găsi și în biblioteca personală a acestuia. 


pugna2Probabil mulți îl invidiază, multora li se pare că și-a atins toate scopurile în viață, Pugna însă este de altă părere, lansând și un mesaj de încurajare: „Nu avem voie sa ne multumim niciodata cu ce am realizat. Intotdeauna este loc de mai bine, de mai mult. Trebuie însă mereu sa avem în minte, atunci când ne propunem ceva în viață, cele trei virtuți pe care un bun creștin nu le uită niciodată: Credința, Nădejdea și Dragostea”.

 

Plin de recunoștință pentru cei care și-au pus amprenta pe cariera sa în muzica populară, artistul ne povestește despre „primii pași” sub îndrumarea unei mătuși. Aceasta asculta cântece la radio și pe urmă îl învăța și pe Pugna.

 O contribuție aparte pentru drumul meu în lumea cântecului a avut-o doamna Elvira Botoș. Cu dumneaei m-am pregătit la inceputul drumului meu. Apoi alți ”dascăli” ai mei în acest domeniu au fost țăranii satelor, de unde mi-am cules cântecele: Victoria Măierean, Ludovica Hiticaș, Maria Ciui, Costan Moldovan, Bojoca, etc.

Cu timpul am cunoscut specialiștii din Radio și Televiziune care au văzut în mine un viitor reprezentant al acestui ținut și m-au încurajat și susținut, dar de la care și eu m-am preocupat să învăț cât mai multe: Angela Marinescu, Gruia Stoia, Marioara Murărescu, Elise Stan, Dumitru Buzoianu, Eugenia Florea, Niculina Merceanu, Maria Banu, Teodora Popescu, Victoria Turcitu și mulți alții. Deasemenea poeta și scriitoarea Cleopatra Lorințiu a fost una din persoanele ce mi-au marcat drumul vieții mele artistice. M-a încurajat prin articolele din presa vremii, atunci când eram la începutul drumului meu și aveam mare nevoie de încredere în forțele proprii”, ne povestește Alexandru Pugna.


Alexandru Pugna in tarnatIntrarea în politică a cântărețului de muzică populară, nu a fost văzută deloc bine, de către presă și nici de către publicul său. Acesta nu a dat înapoi, pornind cu gândul că vrea să se ocupe de cultură: „O politică culturală de care societatea noastră are nevoie”, este deviza în politică a lui Alexandru Pugna.

Claudia Dunca

5 replies on “Se largeste CLUBUL VANATORILOR! De curând Alexandru Pugna a devenit vânător cu acte în regulă! Vicepreședintele CJ și-a cumpărat prima armă de vânătoare!”

cei care il cunosc pe domnul Alexandru Pugna stiu ca este un om de mare valoare. Credinta, bunul simt si omenia il caracterizeaza pe omul si vicepresedintele Pugna, calitati mai putin intalnite in zilele noastre.

Porunca spune sa nu omori oameni nu sa nu vanezi animale…nu are nici o legatura cu vanatoarea,,,

Leave a Reply