Nu toți condamnă învățământul din România. Fiul inspectorului școlar general Bistrița Năsăud, Mihai Tabără, stabilit peste hotare, nu uită unde s-a format!

Camelia Tabara impreuna cu fiul sau MihaiStabilit departe de casă, în Canada, departe de problemele din țară, despre care citește în presă, Mihai Tabără este unul din exemplele, modelele pozitive, „produsul” școlii românești, care reprezintă cu cinste numele țării de origine.

Acest sistem de învățământ, atât de blamat în ultima vreme, nu reprezintă doar “sectii de productie care genereaza diplome”, cum declara președintele Traian Băsescu. Avem atâția absolvenți de școală românească, plecați din țară, care se luptă pe piața muncii cu absolvenți ai marilor universități din străinătate.

„ Asadar se poate. La urma urmei, cine dă măsura acestui sistem atât de blamat daca nu absolventii lui ?”, a menționat Mihai Tabără.

Nu există pădure fără uscăciuni, era expresia unui proverb românesc, tocmai de aceea este greșit să generalizăm și să include în aceeași categorie și vârfurile și „rușinile” sistemului, acestea din urmă fiind generate de lipsa de fair-play și de încercarea de a trăda.

Fiul inspectorului Camelia Tabără, inginer la Mozilla Corporation, refuză să comenteze despre incidentele produse în acest an la BAC, din respect pentru sistemul care l-a format, l-a educat și l-a trimis peste hotare.
„Lucrurile sunt extrem de simple din punctul meu de vedere, totul rezumându-se la voința de a invata si la educatia primita acasa, în familie”, conchide Mihai Tabără.

 Mesajul poate fi considerat un sfat, un imbold pentru cei care vreau într-adevăr să reușească în viață, iar toate poveștile legate de șpăgi și corupție din sistemul de învățământ nu trebuie să îi împiedice sau să îi frâneze din drumul spre performanță și realizare.

Camelia Dunca

Join the Conversation

3 Comments

  1. Mihaita refuza sa comenteze incidentele…dar poate sa-l condamne pe acest jurnalist “care vreau” si nu “care vor intr-adevar sa reuseasca in viata”. daca nu demascam acum aceasta incompetenta din invatamant, atunci cand?

  2. Fiul inspectorului general. Penibil. Daca ma uit mai bine, chiar seamana cu Ponta…

  3. Mihai Tabara, Facebook, Ce programe TV imi plac? Vorbe grele, Sinteza zilei. Deci de fapt e doar un prost. L-a trimis Google la Mozilla sa le arunce in aer cladirea.

Leave a comment