NE-A PĂRĂSIT CORNELIU BOTOȘ!

p1190174Suntem cu toții, călători într-o lume plină de ambiții, de orgolii și înverșunare. Astăzi ne-am întâlnit spre a-l conduce pe ultimul drum pe călătorul Corneliu Botoș. Tichetul de viață al maestrului e xpirat. Bate acum la celălalt drum al bilanțului vieții. Raportul de viață a lui Corneliu Botoș este la superlativ. Și-a creat o familie frumoasă și împreună cu soția sa, Elvira, și-a dedicat întreaga viață scenei bistrițene.

Maestrul a sunat astăzi adunarea. N-a facut-o ca de obicei. A făcut-o prin respectul și prestigiul numelui său. Privesc în jur și văd cununiști sosiți din toate colțurile țării, este un semn de respect și prețuire, pentru că atunci în 1969, Cornel a dat viață „Cununei de pe Someș”. Nu știa atunci ce brand va ajunge „Cununa”. Nu știu nici eu astăzi, dacă vre-un ambasador al României a făcut atâta imagine frumoasă țării, precum „Cununa” și Corneliu Botoș. Cununa i-a fost la suflet până în ultimele clipe ale vieții.

Minuțios, atent, cu migală și pasiune, maestrul a creat. A știut să fructifice tezaurul nostru folcloric. Și mai presus de orice, în această lume atât de încrâncenată, maestrul a știut să fie un exemplu de civilizație și bun simț. Atent la tot se întâmplă în jurul său, Corneliu Botoș a fost un om deosebit de politicos și respectuos. Bunele maniere, umanismul, au fost caracteristicile esențiale ale vieții maestrului.

p1190141Sute de dansatori, zeci de coregrafi s-au format la școala Corneliu Botoș. Mulți sunt astăzi prezenți la eliberarea tichetului maestrului spre lumea lui Misiuga, Valeria, Mocodean ș.a. De acolo de sus vor urmări cu atenție evoluția noastră. Și astăzi parcă ar spune, parafrazându-i pe Văcărești: „Urmașilor mei cununiști,

                                                      Vă las vouă moștenire,

                                                     Creșterea „Cununii” românești,

                                                      Și-a patriei cinstire.”

 Gongul a sunat. Luminile s-au stins. Scena este goală.

Drum bun, călătorule!

foto: rasunetul.ro

Dorel Cosma

Leave a comment