23/09/2017

Ramona Bugnar: COPILARIA nu trebuie sa DOARA!

Ramona Bugnar consilier judetean BNIn cadrul sedintei AUTORITATII TERITORIALE DE ORDINE PUBLICA de azi, am considerat de o importanta majora „ COPILARIA” si mai exact modalitatile de interventie in cazurile copiilor abuzati, neglijati, exploatati .

Dincolo de vidul legislativ din domeniu, institutia insarcinata cu protectia copiilor lupta din greu pentru a decade din drepturi niste oameni care nu-si merita statutul de parinti. Consecintele pe termen lung ale unui copil brutalizat sunt serioase si extrem de periculoase, viata sociala a lor ar putea avea de suferit, isi pierd increderea in fortele proprii si vor avea probleme legate de imaginea si stima de sine.Agresivitatea ia proportii la maturitate in cazul celor abuzati in copilarie; vor agresa la randul lor copiii, sotiile sau partenerii de viata si vor incerca sa rezolve conflicte pe cale agresiva.

Cei care sunt abuzati dezvolta interzieri de limbaj, de vorbire si deficiente de invatare, performantele scolare si academice sunt scazute, iar in multe cazuri, apare absenteismul scolar. Copiii abuzati abia daca reusesc sa isi faca o cariera, de cele mai multe ori parcursul lor profesional fiind indecis si destul de sarac in optiuni din cauza capacitatilor intelectuale extrem de deficitare. La fel de grava este indiferenta si toleranta unora fata de acesti copilasi. Nu fi indiferent ! COPILĂRIA NU TREBUIE SĂ DOARĂ.”

Ramona Bugnar