Categories
Afaceri Business

Ministrul Doina Pană: Leoni va angaja o mie de oameni în plus la fabrica din municipiul Bistrița

Doina Pana ...Ministrul delegat pentru dialog social, Adriana Doina Pană, care este și deputat PSD de Bistrița-Năsăud, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că firma germană Leoni, care deține în municipiul Bistrița o fabrică de cablaje și echipamente auto, dorește să angajeze în plus aproape o mie de oameni.

Ministrul a făcut declarația în contextul unei întrebări venite din partea unui jurnalist, în legătură cu efectele vizitelor externe ale Guvernului Ponta.

“Eu pot să vă spun deja ceva palpabil. În urma vizitei anterioare în China, niște investitori strategici, care și în 2010 au încercat să cumpere Oltchim, dar li s-a dat pas, sunt dintre pețitorii serioși ai Oltchim-ului, care va putea să fie pregătit să urmeze etapele pentru privatizare. Deci este un succes deja realizat. În urma vizitei în Germania, în urma faptului că noi, ca țară, avem un rating ridicat de când premierul Ponta conduce guvernul, că avem stabilitate, astăzi de exemplu am avut la Bistrița o întâlnire cu noua conducere a firmei Leoni și bazele Leoni în România cresc, iar în Bistrița vor mai angaja circa o mie de oameni. Asta cred că este ceva extraordinar. Chiar dacă pare că e cu bătaie lungă, nu este. Å¢ine de faptul cum suntem văzuți în exterior, stabilitatea care este la noi în țară, predictibilitatea pe care investitorii străini o văd. Toate vizitele astea sunt urmate concret de măsuri”, a spus Pană.

Fabrica româno-germană Leoni Bistrița a fost inaugurată în urmă cu 11 ani și acolo lucrează peste 3.500 de oameni din județ, dar și din județele limitrofe, fiind în fiecare an pe primul loc în topul firmelor din județul Bistrița-Năsăud atât ca număr de angajați, cât și ca cifră de afaceri. AGERPRES (A – autor: Tina Å¢ucui, editor: Dănuț Pușcașu)

Leave a Reply