FOTO: CULTURA in casa noua! Vezi aici în ce condiții se organizează evenimentele culturale ale Bistriței! Noul sediu administrativ al CCM este finalizat!

Picture 009Noul sediu administrativ al Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc” e gata de primirea oaspeților. Sâmbătă se va da startul ediției cu numărul 18 a Festivaului Internațional de Folclor „Nunta Zamfirei” , ocazie cu care vor trece pragul instituției sute de persoane.

Încet, încet, colectivul instituției culturale s-a mutat în noua locație cu toată logistica de care este nevoie pentru derularea activităților programate. Sediul administrativ situat pe Pietonalul Liviu Rebreanu a fost modernizat si reconfigurat pentru a satisface nevoile  specifice domeniului de activitate.

Chiar dacă în urmă cu un an de zile clădirea se afla într-o stare avansată de degradare și necesita o investiție destul de importantă, acum edificiul este reprezentativ  pentru  zona centrală. Spațiile mici, dar aranjate și amenajate după utilitatea fiecăruia sunt primitoare, intime și elegante. S-a demonstrat  că aceste clădiri, multe din ele neatractive și insalubre, au un potențial fantastic, se poate, totul ține însă de viziune și bineînțeles de posibilitățile financiare.

Activitățile Centrului Cultural Municipal au fost regândite datorită lucrărilor de modernizare a Casei de Cultură, dar prof. dr. Dorel Cosmna, directorul instituției, garantează că echipa pe care o coordonează s-a organizat suficient de bine, în noile condiții, încât actul cultural nu va avea de suferit.

Picture 005 Picture 001 Picture 002 Picture 003 Picture 004

Geta Singeorzan

Leave a comment