Categories
Agenda Inedit News Recomandate Stirea Zilei Timp liber

FOTO: ZILELE BECLEANULUI în topul celor mai reușite și așteptate evenimente din județ!

Mii de oameni au participat la evenimentele organizate în weekend la Beclean, semn că această sărbătoare, „Zilele orașului Beclean”, ajunsă la a XI !a editie, atrage ca un magnet publicul de pe Valea Someșului și nu numai, indiferent de cultură, vârstă sau statut social.            

Nicolae Moldovan, primarul orașului, implică an de an în organizarea acestei sărbători a comunității foarte mulți oameni, care își asumă responsabilitatea anumitor momente incluse în program și contribuie astfel la reușita sau eșecul manifestărilor, fie ele sportive, cultural – artistice, ecumenice sau altele.

Picture 013De departe cel mai important moment al weekend-ului, cel puțin pentru beclenari, a fost sfințirea Bisericii „Sf. Andrei”, numită catedrala orașului.  La ceremonie  au participat zeci de preoți și diaconi din împrejurimi, iar în fruntea soborului ÎPS Mitropolit Andrei și PS Timotei al Spaniei și Portugaliei au oficiat slujba de binecuvântare a noului lăcaș de cult.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în anul 1995 de către Mitropolitul Bartolomeu, dar construcția a început abia  în anul 1998. Cu eforturi din partea enoriașilor, a administrației locale, a oamenilor cu sufet mare, impozantul edificiu a fost ridicat, finisat și sfințit, chiar dacă lucrarea nu este 100% finalizată,  fiind programate lucrări de pictură în interiorului bisericii.

Spiritul celor prezenți la manifestările ocazionate de Zilele Becleanului, s-a hrănit și cu muzică bună, de toate genurile și pentru toate gusturile, foarte bine primiți de public fiind băieții de la Talisman, care deși sunt prezenți pe scena din Beclean, cel puțin anual, au făcut și de această dată spectacol, surprinzându-și fanii și stabilind o legătură cu publicul demnă de invidiat.

Activitățile s-au ținut lanț, nu a rămas loc de plictiseală și oboseală, ceea ce pune Becleanul în frunea topului în ceea ce privesc aceste activități culturale și de diverstisment organizate de administrațiile locale din județ.

MAI MULTE FOTOGRAFII AICI

Picture 029Picture 097

Geta Singeorzan

1 reply on “FOTO: ZILELE BECLEANULUI în topul celor mai reușite și așteptate evenimente din județ!”

Bravo…bravo… bravo…
De 3 x bravo ptr. organizatori si in special primarului din Beclean! Ceea ce nu pot spune de ce va fi cu ocazia zilelor orasului Bistrita! Va fi si in acest an aceeasi organizare proasta din toate pct.de vedere! Si programul la fel de anost si plictisitor! Pacat…pacat… ca nu are si Bistrita un primar ca cel din Beclean!

Leave a Reply