25/09/2017

FOTO: ZILELE BECLEANULUI în topul celor mai reuşite şi aşteptate evenimente din judeţ!

Mii de oameni au participat la evenimentele organizate în weekend la Beclean, semn că această sărbătoare, “Zilele oraşului Beclean”, ajunsă la a XI –a editie, atrage ca un magnet publicul de pe Valea Someşului şi nu numai, indiferent de cultură, vârstă sau statut social.            

Nicolae Moldovan, primarul oraşului, implică an de an în organizarea acestei sărbători a comunităţii foarte mulţi oameni, care îşi asumă responsabilitatea anumitor momente incluse în program şi contribuie astfel la reuşita sau eşecul manifestărilor, fie ele sportive, cultural – artistice, ecumenice sau altele.

Picture 013De departe cel mai important moment al weekend-ului, cel puţin pentru beclenari, a fost sfinţirea Bisericii “Sf. Andrei”, numită catedrala oraşului.  La ceremonie  au participat zeci de preoţi şi diaconi din împrejurimi, iar în fruntea soborului ÎPS Mitropolit Andrei şi PS Timotei al Spaniei şi Portugaliei au oficiat slujba de binecuvântare a noului lăcaş de cult.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în anul 1995 de către Mitropolitul Bartolomeu, dar construcţia a început abia  în anul 1998. Cu eforturi din partea enoriaşilor, a administraţiei locale, a oamenilor cu sufet mare, impozantul edificiu a fost ridicat, finisat şi sfinţit, chiar dacă lucrarea nu este 100% finalizată,  fiind programate lucrări de pictură în interiorului bisericii.

Spiritul celor prezenţi la manifestările ocazionate de Zilele Becleanului, s-a hrănit şi cu muzică bună, de toate genurile şi pentru toate gusturile, foarte bine primiţi de public fiind băieţii de la Talisman, care deşi sunt prezenţi pe scena din Beclean, cel puţin anual, au făcut şi de această dată spectacol, surprinzându-şi fanii şi stabilind o legătură cu publicul demnă de invidiat.

Activităţile s-au ţinut lanţ, nu a rămas loc de plictiseală şi oboseală, ceea ce pune Becleanul în frunea topului în ceea ce privesc aceste activităţi culturale şi de diverstisment organizate de administraţiile locale din judeţ.

MAI MULTE FOTOGRAFII AICI

Picture 029Picture 097

Geta Singeorzan

Comentarii

  1. andy spune:

    Bravo…bravo… bravo…
    De 3 x bravo ptr. organizatori si in special primarului din Beclean! Ceea ce nu pot spune de ce va fi cu ocazia zilelor orasului Bistrita! Va fi si in acest an aceeasi organizare proasta din toate pct.de vedere! Si programul la fel de anost si plictisitor! Pacat…pacat… ca nu are si Bistrita un primar ca cel din Beclean!