Categories
Agenda Nasaud News Stirea Zilei

SOCANT: Isterie colectiva la Năsăud! CETATENII omoara câini cu pietre


rottweilerUncopil de 4 ani a murit, luni, sfâșiat de câinivagabonzi în zona Parcului Tei din Capitală. După mediatizarea cazului apar reacții în teritoriu. Azi la Năsăud, în zona blocurilor de pe strada Miron Cristea, oamenii au avut reacții isterice când un rottweiler a fost depistat în zonă fără stăpân, deși purta zgardă și un lanț.

 

Din informațiile noastre câinele a fost lovit și hăituit de oameni, iar Maria Mare, o iubitoare de animale a încercat să îl protejeze, însă fără succes, fiind și ea la rândul ei agresată. În scurt timp au intervenit și autoritățile, care au imobilizat animalul, l-au sedat și apoi l-au transportat într-un adăpost.

 

Jandarmii din Năsăud au fost primii ce au intervenit la fața locului, fiind solicitați prin 112 să acționeze pentru a imobiliza animalul. Aceștia l-au direcționat într-o zonă mai retrasă, pentru a nu reprezenta un pericol pentru oameni și au așteptat intervenția angajaților Primăriei Năsăud.

 

Mircea Romocea, primarul orașului Năsăud, ne-a declarat că animalul are implantat un cip, se încearcă găsirea proprietarului și „se va acționa conform legilor în vigoare”. Acesta susține că rottweilerul a fost agresiv și că trebuie luate măsuri ca animalul să nu mai fie lăsat liber. Pe de altă parte edilul nu consideră că există vreo problemă privind câinii fără stăpân din Năsăud, „oamenii nu au mai avut astfel de reacții, dar acum cu mediatizarea nefericitului caz din București i-a luat isteria.” Administrația locală se va mobiliza și va acționa ori de câte ori va fi nevoie în timp util, pentru ca astfel de reacții să nu se accentueze.

 

rottweiler 2Taberele sunt împărțite, iubitorii de animale condamnă ceea ce s-a întâmplat la Năsăud, pe rețeaua de socializare facebook asociația TORA a făcut și o postare prin care descriu atmosfera de acolo:I got a call from a lady in Nasaud, the second largest town in our county after Bistrita. The people there are beating the strays, kicking them with legs, throwing stones at them, the dogs are hurt, full of blood, they also killed a Mami cat with her pups by hitting her with stones untill she died, and the police does nothing and animal lovers are ignored. We tried to contact the press to see if anyone is willing to go there and take pics/videos. There is no shelter there, not even public, to take them and protect them somehow, so the dogs are living targets of beatings and poisoning.”, pe de altă parte administrația locală susține că situația este sub control.

 

Mai  multe despre ce s-a întâmplat la Năsăud și opinia ambelor tabere aflați din înregistrarea audio de mai sus.

 

Geta Singeorzan

 

Leave a Reply