25/09/2017

SOCANT: Isterie colectiva la Năsăud! CETATENII omoara câini cu pietre

rottweilerUncopil de 4 ani a murit, luni, sfâşiat de câinivagabonzi în zona Parcului Tei din Capitală. După mediatizarea cazului apar reacţii în teritoriu. Azi la Năsăud, în zona blocurilor de pe strada Miron Cristea, oamenii au avut reacţii isterice când un rottweiler a fost depistat în zonă fără stăpân, deşi purta zgardă şi un lanţ.

 

Din informaţiile noastre câinele a fost lovit şi hăituit de oameni, iar Maria Mare, o iubitoare de animale a încercat să îl protejeze, însă fără succes, fiind şi ea la rândul ei agresată. În scurt timp au intervenit şi autorităţile, care au imobilizat animalul, l-au sedat şi apoi l-au transportat într-un adăpost.

 

Jandarmii din Năsăud au fost primii ce au intervenit la faţa locului, fiind solicitaţi prin 112 să acţioneze pentru a imobiliza animalul. Aceştia l-au direcţionat într-o zonă mai retrasă, pentru a nu reprezenta un pericol pentru oameni şi au aşteptat intervenţia angajaţilor Primăriei Năsăud.

 

Mircea Romocea, primarul oraşului Năsăud, ne-a declarat că animalul are implantat un cip, se încearcă găsirea proprietarului şi „se va acţiona conform legilor în vigoare”. Acesta susţine că rottweilerul a fost agresiv şi că trebuie luate măsuri ca animalul să nu mai fie lăsat liber. Pe de altă parte edilul nu consideră că există vreo problemă privind câinii fără stăpân din Năsăud, „oamenii nu au mai avut astfel de reacţii, dar acum cu mediatizarea nefericitului caz din Bucureşti i-a luat isteria.” Administraţia locală se va mobiliza şi va acţiona ori de câte ori va fi nevoie în timp util, pentru ca astfel de reacţii să nu se accentueze.

 

rottweiler 2Taberele sunt împărţite, iubitorii de animale condamnă ceea ce s-a întâmplat la Năsăud, pe reţeaua de socializare facebook asociaţia TORA a făcut şi o postare prin care descriu atmosfera de acolo:I got a call from a lady in Nasaud, the second largest town in our county after Bistrita. The people there are beating the strays, kicking them with legs, throwing stones at them, the dogs are hurt, full of blood, they also killed a Mami cat with her pups by hitting her with stones untill she died, and the police does nothing and animal lovers are ignored. We tried to contact the press to see if anyone is willing to go there and take pics/videos. There is no shelter there, not even public, to take them and protect them somehow, so the dogs are living targets of beatings and poisoning.”, pe de altă parte administraţia locală susţine că situaţia este sub control.

 

Mai  multe despre ce s-a întâmplat la Năsăud şi opinia ambelor tabere aflaţi din înregistrarea audio de mai sus.

 

Geta Singeorzan