Categories
News Opinii Politică

CRISTIAN FLORIAN: Guvernarea nimănui

cristian-florian-eu-am-fost-prefect-440x247La aproape un an și jumătate de guvernare USL, suntem în nefericita situație, domnilor guvernanți, de a suporta păguboasa dumneavoastră politică prin care  munca milioanelor de români care trudesc din greu pentru a-și câștiga hrana zilnică, vă plătește dumneavoastră propria nemuncă.

Deși ați preluat de la guvernarea Boc o economie stabilă, aflată în creștere, investițiile străine au scazut  față de anul trecut, pentru că investitorii străini nu au incredere în politica dumneavoastră iar lipsa unor măsuri economice e plătită de cetățeni prin noi și împovărătoare taxe.

Trăim într-o țară domnilor guvernanți, în care nimeni nu își asumă responsabilitatea pentru nimic iar acest lucru se întâmplă pe toate palierele puterii care vă aparține, începând cu factorul de decizie locală și culminând cu admnistrația centrală.

Trăim într-o țară domnilor guvernanți, în care copiii mor pe străzi iar liderul comunității nu are curajul să își asume o decizie fermă de stopare a unui fenomen.

Trăim într-o țară domnilor guvernanți, în care sintagma ’’mințim poporul cu televizorul’’ este mai actuală ca oricând, premierul Ponta inaugurează astăzi un gazoduct în fața camerelor iar a doua zi șantierul și gazoductul dispar.

Trăim într-o țară domnilor guvernanți,  în care miniștrii numiți nu își asumă ministerul pe care îl conduc, un exemplu elocvent în acest sens fiind cazul doamnei ministru de la Ministerul Transporturilor,  care după ce a fost numită ministru a refuzat să semneze cel mai important proiect al ministerului, privatizarea CFR Marfă. În aceeași linie premierul Ponta se joacă de-a v-ați ascunselea cu proiectul Roșia Montană  pe care refuză să și-l asume.

Neasumarea responsabilității domnilor guvernanți, este o bătaie de joc față de cei pe care-i conduceți. Oamenii se simt neajutorați și ai nimănui, pentru că singurii care își asumă viața din această țară sunt  doar ei, cetățenii care plătesc cu buzunarul și chiar cu viața uneori, lipsa dumneavoastră de decizie.

Fac un apel pe această cale la colegii guvernanți de a se trezi din visul de a fi la guvernare, pentru a nu transforma acest vis într-un coșmar care să ne macine atât pe noi membrii opoziției, pe cetățenii acestei tări dar și pe dumneavoastră, cei aflați în tabăra puterii.

Vă multumesc!

Cu stimă,

Senator Florian Daniel Cristian

Leave a Reply