23/09/2017

Maritisul sa mai astepte :) Anuţa Motofelea va lansa un nou CD, „La cazanu lui Ionică”!

anuta3Anuţa Motofelea a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru noul ei CD, intitulat „La cazanu lui Ionică”, dedicat tatălui ei, care are cazan.  Toate piesele sunt noi şi ne promite, împreună cu ceteraşul ei Emilian Coruţ, că vom fi încântaţi de munca lor. După lansarea acestui CD se gândeşte să pregătească un alt material, cu melodii culese de foarte mulţi ani.

Plină de mândrie Anuţa ne-a mărturisit că refuză să cânte playback la nunţi, având de un an de zile o trupă serioasă cu care onorează toate invitaţiile, formată din Emilian Coruţ (la vioară), Toni Stegar (la orgă) şi Adrian Şuţ (la saxofon).

Oricât de plăcută pare viaţa de artist, greutăţile de zi cu zi nu îi ocoleşte nici pe ei, fără să mai punem la socoteală oboseala acumulată după week-end-urile în care se întâmplă să aibă două nunţi sâmbăta, plus una duminică.

anuta1Cu toate acestea nu regretă nici un moment cursul pe care la urmat viaţa ei şi tot ce îşi doreşte pe viitor este putere şi sănătate din partea lui Dumnezeu, pentru ea, ca să îşi onoreze invitaţiile şi pentru familia ei. Înainte avea  şi alte planuri, de rezervă să zicem, pentru viaţa ei. Şi-a dorit să lucreze în poliţie sau armată. Când era mică a fost invitată la Cluj, de către un antrenor, să facă gimnastică, dar bunica ei s-a opus cu vehemenţă. Acuma ştie că muzica o reprezintă şi nu ar fi putut face altceva mai bine.

În timpul liber îi place să meargă la părinţii ei, în satul Arşiţa, comuna Măgura Ilvei. Acolo e locul unde se simte cel mai bine, se joacă cu animalele din gospodăria părinţilor, lăudându-se cu un număr destul de mare.

Întotdeauna când merge acasă, mama, cea de la care a moştenit şi minunata voce,  o aşteaptă cu specialitatea casei, „zeamă de şalate şi coleşe cu brânză”.

De asemenea îi face o deosebită plăcere să îşi viziteze fratele din Anglia şi pe cei doi nepoţi.

Din păcate şi menţionăm că artista a accentuat acest lucru, la nunţi şi petreceri este nevoită să cânte şi alte genuri, pentru a fi pe placul tuturor, dar categoric, niciodată nu va renunţa la muzica populară.

Anuţa are un respect deosebit pentru toţi artiştii populari, care au păstrat şi au cules cântece. Are mai mulţi interpreţi preferaţi, deoarece fiecare e unic în felul lui şi admiră la fiecare câte ceva anume.

A reuşit să realizeze mai mult decât a putut visa în viaţă. Nu a uitat de unde a plecat, îşi aminteşte cu drag de cum pleca în fiecare vară, la concursuri prin ţară şi trebuia să parcurgă 7 km, cu geanta în spate, până la autobuz.

Trecând peste toate greutăţile, nu regretă nimic din copilăria ei. Nici munca câmpului, de care nu a fost scutită niciodată, inclusiv anul acesta a fost să îşi ajute părinţii. Cu zâmbetul pe buze îşi aminteşte cum juca fotbal cu băieţii, „în pielea goală”.

anuta2Chiar dacă s-a speculat mult, nu se va mărita în viitorul foarte apropiat. Este într-o relaţie cu Emilian Coruţ, se înţeleg foarte bine, dar încă nu au hotărât nimic legat de căsătorie.

Cea mai mare mulţumire a ei este dragostea pe care i-o oferă publicul şi mai ales copii, care o iubesc foarte mult. I s-a întâmplat ca o fetiţă să plângă la un botez unde a cântat, de emoţie că a cunoscut-o.

Claudia Dunca