Categories
Agenda Comunitate News

Biserica din Telciu a fost resfințită la împlinirea a 100 de ani! Sute de credincioși au participat la slujba oficiată de IPS Andrei Andreicuț și PS Petroniu, Episcopul Sălajului, alături de un sobor de preoți

1 (114)Biserica din Telciu, poartă hramul ”Sfântului Nicolae” și a împlinit 100 de ani, moment care a fost subliniat cu mare fast. Lăcașul de cult a fost ridicat între anii 1900-1913, fiind o clădire impresionantă prin dimensiunile sale, având lungimea de 52 de metri, lățimea de 13 metri, iar  înălțimea turnului atingând 40 de metri. Lucrările de reabilitare a bisericii au fost demarate încă din anul 2000, dar s-au finalizat abia în acest an, iar duminică, în prezența a sute de credincioși, biserica a fost resfințită de ÎPS Andrei Andreicuț ! Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și de PS Petroniu, Episcopul Sălajului, alături de un sobor de preoți.1 (123)1 (170)

Acest moment de o mare importanță spirituală pentru telceni a fost organizat de părintele paroh și administrația locală în cel mai mic detaliu. Oamenii au îmbrăcat costume populare, înalții prelați au fost așteptați la intrarea în localitate de 10 călăreți și o trăsură, totul a decurs conform așteptărilor fără cel mai mic incident.1 (185)1 (189)

Biserica s-a dovedit a fi neîncăpătoare, credincioșii veniți la slujba de sfințire fiind invitați după acest moment la sfânta liturghie oficiată în aer liber.

1 (190)1 (195)Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, președintele PNL Bistrița-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, președintele PDL Bistrița Năsăud, deputatul Ioan Oltean, senatorul PDL Cristian Florian, administratorul județului, Florin Moldovan, primarul comunei Telciu, Sever Mureșan, viceprimarul Bistriței, Ioan Peteleu, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Bistrița-Năsăud, Ani Bob, comisarul șef al  Inspectoratului Județean de Poliție, Ovidiu Mureșan, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, Mihai Mureșan, sunt doar câteva fețe cunoscute, care au putut fi zărite în mulțimea de popor care a asistat la rugăciune.1 (196)1 (197)

Geta Singeorzan

Leave a Reply